Seizoensopener tussen Antwerp en Anderlecht eindigt op doelpuntloos gelijkspel

© BELGA

Promovendus Antwerp heeft vrijdag zijn terugkeer in de Jupiler Pro League gevierd met een punt tegen landskampioen RSC Anderlecht. De seizoensopener in het Bosuilstadion eindigde op een doelpuntloos gelijkspel.

Antwerp kreeg met landskampioen Anderlecht een droomaffiche voorgeschoteld om na dertien seizoenen zijn rentree in de hoogste voetbaldivisie te vieren. Hoewel onder meer de perstribune van de Bosuil te wensen overliet, doorstond het stadion in Deurne zijn laatste controle en kon de seizoensopener van de Jupiler Pro League gewoon plaatsvinden.

Aangevuurd door zijn enthousiaste supporters namen de troepen van Laszlo Bölöni het initiatief. Behalve een goede kans voor Reda Jaadi, die iets voorbij het halfuur naast tikte, viel de tussenkomst van scheidsrechter Jonathan Lardot op. De ref wisselde de bal, omdat die te plat stond, en wees de Great Old op de nalatigheid. Anderlecht bracht in een flauwe eerste helft allesbehalve champagnevoetbal.

Na de pauze schakelde paars-wit een versnelling hoger, al bleef de landskampioen voor de kooi van Antwerp-goalie Sinan Bolat weinig efficiënt. De zomeraanwinst van het stamnummer een bewees met uitstekende saves op een vlam van Sofiane Hanni, een kopbal van Kara Mbodji en een schot van Lukasz Teodorczyk dan weer meteen zijn waarde. Aan de overzijde beleefde Matz Sels een veel rustiger debuut. Behalve een snedige counter van Stallone Limbombe, die besloot met een zacht schot in de handen van de Anderlecht-doelman, speelde Antwerp in de tweede helft niets klaar. Het slotakkoord van de partij was voor invaller Nicolae Stanciu. De “Roemeen van 10 miljoen” plaatste een vrije trap maar enkele centimeters naast.

Partner Content