Een groot deel van zijn carrière voetbalde Serneels bij Lierse, waar hij in de jaren 90 een titel, een beker en een supercup won. Sinds 2011 is hij coach van de Red Flames, die op 30 november een belangrijke wedstrijd tegen Servië spelen.

Die spelen eind deze maand een EK-kwalificatiewedstrijd, maar niemand weet ervan. Is dat niet ontgoochelend, wil Sport/Voetbalmagazine weten.

"Zeker niet", reageert de bondscoach. "De Red Flames is een concept dat nog in volle opbouw is. Kijk maar eens naar de evolutie van het aantal toeschouwers. Toen we onze eerste kwalificatiematch tegen Bosnië speelden, zaten er 2600 toeschouwers in het stadion. Tegen Servië verwachten we er 3000. Ik herinner me nog mijn eerste wedstrijd aan het hoofd van deze ploeg, voor exact 380 mensen. We weten dat we nooit de stadions zullen vullen zoals de Duivels dat doen, maar je moet ook zien vanwaar we komen. De mensen die de Red Flames komen bekijken, zijn vaak verrast door het niveau. En eens ze van ons voetbal geproefd hebben, komen de meeste toeschouwers terug."

De Belgische vrouwenploeg heeft zich nog nooit gekwalificeerd voor een EK of een WK. Serneels: "De ambitie is om naar het EK 2017 te gaan. We hebben onze eerste twee wedstrijden gewonnen, we moeten voor 9 op 9 gaan tegen Servië. Daarna komt de hoofdschotel in onze poule: Engeland. Op papier is dat de beste ploeg. De eerste van elke groep gaat naar het EK, de zes beste tweedes ook. We mogen dus hopen op een première in de geschiedenis van het Belgische vrouwenvoetbal."

Lees de volledige 'Vijf vragen aan Ives Serneels' in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 18 november.

Een groot deel van zijn carrière voetbalde Serneels bij Lierse, waar hij in de jaren 90 een titel, een beker en een supercup won. Sinds 2011 is hij coach van de Red Flames, die op 30 november een belangrijke wedstrijd tegen Servië spelen.Die spelen eind deze maand een EK-kwalificatiewedstrijd, maar niemand weet ervan. Is dat niet ontgoochelend, wil Sport/Voetbalmagazine weten."Zeker niet", reageert de bondscoach. "De Red Flames is een concept dat nog in volle opbouw is. Kijk maar eens naar de evolutie van het aantal toeschouwers. Toen we onze eerste kwalificatiematch tegen Bosnië speelden, zaten er 2600 toeschouwers in het stadion. Tegen Servië verwachten we er 3000. Ik herinner me nog mijn eerste wedstrijd aan het hoofd van deze ploeg, voor exact 380 mensen. We weten dat we nooit de stadions zullen vullen zoals de Duivels dat doen, maar je moet ook zien vanwaar we komen. De mensen die de Red Flames komen bekijken, zijn vaak verrast door het niveau. En eens ze van ons voetbal geproefd hebben, komen de meeste toeschouwers terug."De Belgische vrouwenploeg heeft zich nog nooit gekwalificeerd voor een EK of een WK. Serneels: "De ambitie is om naar het EK 2017 te gaan. We hebben onze eerste twee wedstrijden gewonnen, we moeten voor 9 op 9 gaan tegen Servië. Daarna komt de hoofdschotel in onze poule: Engeland. Op papier is dat de beste ploeg. De eerste van elke groep gaat naar het EK, de zes beste tweedes ook. We mogen dus hopen op een première in de geschiedenis van het Belgische vrouwenvoetbal."Lees de volledige 'Vijf vragen aan Ives Serneels' in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 18 november.