In de halve finales van de beker van België staat RC Genk tweemaal tegenover Anderlecht. Mbokani loopt er in de heenwedstrijd nog niet bij, maar Genkverdediger Jeroen Simaeys verwacht dat de Congolese spits toch weer beslissend zal zijn.
"Ik heb nu al zo vaak tegen hem gespeeld", zegt Jeroen Simaeys in Sport/Voetbalmagazine. "Een match of tien, twaalf ondertussen. Dan lig je daar niet meer van wakker, hoe goed hij ook is. Voor mij was hij de terechte winnaar van de Gouden Schoen. Ik vond hem de beste voetballer van 2012. Ik vind hem sowieso de beste speler in de Belgische competitie."

De beste speler, niet zomaar de beste spits. Gevraagd naar spitsen in België die in zijn buurt komen, is Gohi Bi Cyriac de eerste aan wie hij denkt. Uit zijn vele internationale duels onthoudt hij twee namen die indruk op hem maakten.

"Een traumatische ervaring maakte ik nog niet mee, maar wie ik heel goed vond, was Willian van Sjachtar Donetsk. Een linksbuiten, héél goed. En dan was er die keer dat ik op de bank zat bij de nationale ploeg. We moesten tegen Bosnië, hier in Genk trouwens. Edin Dzeko heeft ons toen opgegeten. Drie goals gemaakt, 2-4 komen winnen. Ik heb met open mond zitten kijken op de bank. Hij speelde bij Wolfsburg en ik dacht: die moet daar onmiddellijk weg. Ik was duidelijk niet de enige die dat dacht."

Het afwerkingsvermogen van Vossen

Jelle Vossen werd tweede in het referendum van de Gouden Schoen. "Ik vind Jelle een heel goeie spits," zegt Simaeys over zijn ploegmaat, "met één uitzonderlijke kwaliteit: zijn afwerkingsvermogen. Zo ver is het gekomen dat het mij niet meer verbaast als hij weer eens geweldig raak schiet."

"Nog voor de training begint, heeft hij al vaker op doel getrapt dan ik op een hele week. Elke bal die hij tegenkomt, trapt hij op doel. Ik heb met redelijk wat spitsen samengespeeld, maar nog nooit heb ik iemand gezien die zo kan afwerken als hij."

"Als ik hem vergelijk met Wesley Sonck, denk ik dat de beste Sonck van bij Genk misschien een tikkeltje beslissender nog was in het veldspel, maar qua afwerking plaats ik Jelle nóg hoger, wat bijna extreem hoog is."

In de halve finales van de beker van België staat RC Genk tweemaal tegenover Anderlecht. Mbokani loopt er in de heenwedstrijd nog niet bij, maar Genkverdediger Jeroen Simaeys verwacht dat de Congolese spits toch weer beslissend zal zijn. "Ik heb nu al zo vaak tegen hem gespeeld", zegt Jeroen Simaeys in Sport/Voetbalmagazine. "Een match of tien, twaalf ondertussen. Dan lig je daar niet meer van wakker, hoe goed hij ook is. Voor mij was hij de terechte winnaar van de Gouden Schoen. Ik vond hem de beste voetballer van 2012. Ik vind hem sowieso de beste speler in de Belgische competitie."De beste speler, niet zomaar de beste spits. Gevraagd naar spitsen in België die in zijn buurt komen, is Gohi Bi Cyriac de eerste aan wie hij denkt. Uit zijn vele internationale duels onthoudt hij twee namen die indruk op hem maakten. "Een traumatische ervaring maakte ik nog niet mee, maar wie ik heel goed vond, was Willian van Sjachtar Donetsk. Een linksbuiten, héél goed. En dan was er die keer dat ik op de bank zat bij de nationale ploeg. We moesten tegen Bosnië, hier in Genk trouwens. Edin Dzeko heeft ons toen opgegeten. Drie goals gemaakt, 2-4 komen winnen. Ik heb met open mond zitten kijken op de bank. Hij speelde bij Wolfsburg en ik dacht: die moet daar onmiddellijk weg. Ik was duidelijk niet de enige die dat dacht."Het afwerkingsvermogen van VossenJelle Vossen werd tweede in het referendum van de Gouden Schoen. "Ik vind Jelle een heel goeie spits," zegt Simaeys over zijn ploegmaat, "met één uitzonderlijke kwaliteit: zijn afwerkingsvermogen. Zo ver is het gekomen dat het mij niet meer verbaast als hij weer eens geweldig raak schiet." "Nog voor de training begint, heeft hij al vaker op doel getrapt dan ik op een hele week. Elke bal die hij tegenkomt, trapt hij op doel. Ik heb met redelijk wat spitsen samengespeeld, maar nog nooit heb ik iemand gezien die zo kan afwerken als hij.""Als ik hem vergelijk met Wesley Sonck, denk ik dat de beste Sonck van bij Genk misschien een tikkeltje beslissender nog was in het veldspel, maar qua afwerking plaats ik Jelle nóg hoger, wat bijna extreem hoog is."