Sint-Truiden haalt punt bij Oostende

KV Oostende heeft in de openingswedstrijd van de negende speeldag in de Jupiler Pro League twee punten laten liggen tegen Sint-Truiden. Het ‘Weireldploegsje’ van Marc Coucke leek lange tijd op weg naar een 2-1 zege en naar een knappe vijftien op vijftien in de eigen Versluys Arena, maar de bezoekers klommen in de toegevoegde tijd op gelijke hoogte.

De kustploeg nam de beste start en klom al in de zevende minuut op voorsprong. Na een fout op Brecht Capon in de zestien ging de bal op de stip en Cyriac faalde niet. Doelman Dutoit had geen verhaal tegen de strafschop van de Ivoriaan. Zes minuten voor de pauze kwamen de bezoekers langszij. Een vrije trap van Stef Peeters werd al dan niet gedevieerd door Steven De Petter en verraste Proto.

Lang kon STVV echter niet van die treffer genieten want KVO sloeg meteen keihard terug. Marusic zette zich door op rechts, bediende de volledig vrijstaande Musona en die twijfelde niet: 2-1 na 41 minuten.

Voorlopig tweede

Na rust controleerde KVO de partij en leek het de drie punten thuis te houden. In minuut 94 belandde een vrije trap echter voor de voeten van Pieter Gerkens en die zorgde voor de 2-2. Door de puntendeling mist KVO een voorlopige tweede plaats in de stand, het is met veertien punten gedeeld zesde. STVV is elfde met acht punten.

De overige wedstrijden van speeldag negen worden zaterdag en zondag gespeeld. Leider Zulte Waregem ontvangt zaterdag (18u) Charleroi, maar het zwaartepunt van de speeldag ligt op zondag. Om 14u30 is er in het Brugse Jan Breydelstadion de ‘Slag om Vlaanderen’ tussen Club Brugge en AA Gent, om 18u ontvangt Standard Anderlecht in de steeds vurige ‘Clasico’ en om 20u sluiten Racing Genk en KV Mechelen speeldag negen af met hun onderlinge confrontatie in de Luminus Arena.