Sint-Truiden smeert Standard thuisnederlaag aan

© belga

Standard heeft zondag op de 25e speeldag in de Jupiler Pro League een thuisnederlaag geleden tegen Sint-Truiden. Op Sclessin werd het 1-2.

Standard-coach Yannick Ferrera zag zijn ex-club complexloos aan de wedstrijd beginnen. Toch was het de thuisploeg die na 21 minuten de score opende. Junior Edmilson, die in de wintermercato STVV voor de Rouches ruilde, duwde een voorzet van Dossevi eenvoudig binnen.

Sint-Truiden liet zich niet van de wijs brengen en kwam vlak voor rust langszij. Standard-doelman Valdes acteerde onzeker na een hoekschop. Het leer kwam voor de voeten van Santini, die de bal tegen het gezicht van Proschwitz knalde. De Duitse nieuwkomer realiseerde zich nauwelijks dat hij gescoord had.

Op het uur kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. Een lange bal kwam via Goreux ongelukkig bij Proschwitz terecht, die zijn tweede van de avond voorbij Valdes trapte.

De bekerfinalist probeerde het tij te keren en versierde nog enkele uitstekende kansen, maar het bleef 1-2.

Na 2 op 18 boekt STVV zo een welgekomen zege. In de stand is Standard met 34 punten terug te vinden op de achtste plaats. S

int-Truiden verdrijft het degradatiespook voorlopig, de Limburgers staan een plaats lager dan de Rouches met 29 punten. Dat zijn zes punten meer dan hekkensluiters Moeskroen-Péruwelz en Westerlo.

Eerder op de dag trakteerde Club Brugge landskampioen AA Gent op een 1-0 nederlaag in de topper van de 25e speeldag. Club en Gent staan samen op een gedeelde eerste plaats, maar Club telt meer overwinningen, waardoor het leider wordt. (Belga/BO)