Sint-Truiden verslaat streekgenoot Genk met 3-1

In de openingswedstrijd van de vijfde speeldag in de Jupiler League heeft Sint-Truiden met 3-1 de maat genomen van Racing Genk. Bij de rust stond de thuisploeg 1-0 voor.

Junior Edmilson opende de score in de 11e minuut. In de 51e minuut verdubbelde Yanis Mbombo de voorsprong. Jean Luc Dompé, die bij de 2-0 de assist leverde, zette Sint-Truiden helemaal op rozen door in de 78e minuut de 3-0 tegen de touwen te trappen. Negen minuten voor tijd scoorde Yoni Buyens de eerredder vanop de penaltystip.

Genk-coach Peter Maes werd in de slotfase naar de tribunes gestuurd.

De zege in de Limburgse derby brengt Sint-Truiden naast Oostende op kop in de stand. Met 10 punten hebben ze twee punten voor op AA Gent. Racing Genk deelt met zeven punten de vierde plaats met Club Brugge, Standard en Anderlecht.