Fatay voetbalde eerst bij Farul Constanta, daarna bij Astra Giurgiu, dat nog even door Tibor Selymes (ex-Cercle Brugge, Anderlecht en Standard) werd getraind. Hij is niet zo groot, maar geblokt en razendsnel. Zijn bijnaam in Roemenië: de panter.

Vorig seizoen scoorde hij in 33 matchen 14 keer, het jaar voordien 10 keer in 30 wedstrijden. "Un bon joueur", laat Mircea Rednic weten vanuit Roemenië.

Goed voor de Roemeense competitie, meent Ioan Leasca, die de Roemeense competitie volgt. "Goeie techniek, rechtsvoetig, maar zijn snelheid is zijn grootste troef. Voor zijn club was hij een sterk wapen, omdat Astra vooral op de counter speelde. Dan scoort hij makkelijk."

Bescheiden

Egu Augustine had hem onder zijn hoede bij de Nigeriaanse jeugdelftallen: "Of hij zal slagen, hangt af van Clubs tactiek. Het is een zeer bescheiden jongen. Geef hem vijf kansen en hij maakt drie goals. Een typische Nigeriaanse spits, balancerend op de rand van buitenspel. Als de ballen tijdig komen, zal hij zeer gevaarlijk zijn. Komen de passes iets te laat, zal hij vaak offside lopen (lacht). In de combinatie vind ik hem middelmatig. Groot is hij ook niet; hij kan spelen als targetman, maar niet in de duels."

Fatay voetbalde eerst bij Farul Constanta, daarna bij Astra Giurgiu, dat nog even door Tibor Selymes (ex-Cercle Brugge, Anderlecht en Standard) werd getraind. Hij is niet zo groot, maar geblokt en razendsnel. Zijn bijnaam in Roemenië: de panter. Vorig seizoen scoorde hij in 33 matchen 14 keer, het jaar voordien 10 keer in 30 wedstrijden. "Un bon joueur", laat Mircea Rednic weten vanuit Roemenië. Goed voor de Roemeense competitie, meent Ioan Leasca, die de Roemeense competitie volgt. "Goeie techniek, rechtsvoetig, maar zijn snelheid is zijn grootste troef. Voor zijn club was hij een sterk wapen, omdat Astra vooral op de counter speelde. Dan scoort hij makkelijk." BescheidenEgu Augustine had hem onder zijn hoede bij de Nigeriaanse jeugdelftallen: "Of hij zal slagen, hangt af van Clubs tactiek. Het is een zeer bescheiden jongen. Geef hem vijf kansen en hij maakt drie goals. Een typische Nigeriaanse spits, balancerend op de rand van buitenspel. Als de ballen tijdig komen, zal hij zeer gevaarlijk zijn. Komen de passes iets te laat, zal hij vaak offside lopen (lacht). In de combinatie vind ik hem middelmatig. Groot is hij ook niet; hij kan spelen als targetman, maar niet in de duels."