Slap Anderlecht komt niet verder dan 0-0 tegen Charleroi, Moeskroen speelt 2-2 gelijk tegen 9 Standard-spelers

© belga

In de Jupiler Pro League speelden zowel Anderlecht als Standard gelijk. De Brusselaars konden niet scoren tegen Charleroi en bleven steken op 0-0. Standard maakte dan weer met 9 spelers in de slotminuut de 2-2 gelijkmaker tegen Moeskroen.

Frank Vercauteren stuurde bij afwezigheid van Vincent Kompany, Nacer Chadli en Philippe Sandler een erg jong team het Astridpark in. Anderlecht en Charleroi serveerden een slordige en zoutloze eerste helft. Voorbij het halfuur verhinderde Luckassen met een goede defensieve actie dat Fall de score opende. Zes minuten na de rust zette Gholizadeh Kayembe in de wind. De Iraniër van Charleroi trapte de bal net naast de kooi van Van Crombrugge.

Aan de overzijde dreigde de Belgische recordkampioen tweemaal. Op hoekschop van Saelemaekers trapte Luckassen in één tijd op de paal. Vervolgens besloot Roofe op Penneteau. Kana verhinderde daarna de 0-1, de Anderlecht-verdediger gooide zich in de baan van het schot van Bruno. Een afgeweken vrije trap van Amuzu ging net naast. Ook in het slot vond niemand de weg naar het doel, met een beenveeg hield Penneteau Sambi Lokonga van een goal.

Anderlecht schiet weinig op met het gelijkspel, het speelde al voor de zesde keer dit seizoen 0-0. De Carolo’s zijn nu negen wedstrijden ongeslagen. Hun laatste nederlaag dateert van 4 oktober, thuis tegen Anderlecht (1-2). Paars-wit begint zo slecht aan het eerste deel van een lastig zesluik, met ook nog duels met Standard (uit), Club Brugge (thuis, beker), Genk (thuis), Antwerp (uit) en Club Brugge (thuis) in het verschiet. In de stand is Charleroi vijfde met 32 punten. Het heeft wel nog een wedstrijd tegoed tegen koploper Club Brugge. Anderlecht blijft elfde met 22 punten.

Ook Standard kende een moeilijke namiddag tegen Mouscron. Het maakte in de blessuretijd de 2-2 gelijkmaker nadat het eerder al met negen was gevallen na twee rode kaarten.

Renaud Emon bracdht de bezoekers vroeg op voorsprong. Op slag van rust hing Stipe Perica de bordjes in evenwicht. Standard speelde de tweede helft grotendeels met tien man na een rode kaart voor Paul-José Mpoku. De aanvoerder van de Rouches plantte zijn studs op het scheenbeen van Van Durmen.Opnieuw Perica, in de 81steminuut, zorgde voor de 2-1, waarna Mehdi Carcela in de slotminuten nog rood pakte. Dat leek het genadeschot voor Standard, tot in de allerlaatste minuut nog de gelijkmaker lukte.

Een afgeweken schot van Moeskroen-invaller Antonov ging nog net naast, waardoor beide teams tevreden moesten zijn met een punt. De Rouches komen na het gelijkspel naast Antwerp op de derde plaats met 34 punten, achter Club Brugge (42 ptn) en AA Gent (35). Moeskroen springt naar de negende plek met 23 punten.