'Mijn oprechte excuses. Niet persoonlijk, maar dat weet je wel hoop ik. Ps: als je eens wil afspreken...' Die sms ontving Bob Peeters daags na zijn verrassende en schaamteloze ontslag na de gewonnen wedstrijd tegen Westerlo. Ondertussen bijna twee weken geleden.

Peeters openbaarde dat feit in een interview met de kranten van Het Mediahuis, daaraan toevoegend dat 'zijn broek daarvan afzakt'. Leekens van zijn kant ging meteen in het verweer en beweerde geen sms gestuurd te hebben. Een merkwaardige tegenstrijdigheid en al vlug ontaardde dat in een welles-nietesspelletje in de verschillende media. Wie liegt en wie spreekt de waarheid?

Leekens koos voor de tegenaanval en verklaarde een advocaat op de zaak te zetten: de ex-bondscoach legde klacht neer tegen onbekenden.

Het advocatenkantoor ontving nu een mail die verheldering brengt: het blijkt om een 27-jarige jongeman uit Aalst te gaan. Die bemachtigde twee jaar geleden het gsm-nummer van Bob Peeters en onderhield sindsdien een sms-conversatie waarin hij zich uitgaf voor Georges Leekens. Met de pijnlijke apotheose van twee weken tot gevolg.

De grappenmaker besloot zijn mail met volgende schuldbekentenis:

We hadden nooit verwacht dat de sms een wellens-nietens-spelletje teweeg zou brengen, laat staan dat dit in de pers zou worden uitgevochten. Aangezien ik momenteel in het buitenland verblijf was de grootte van de hetze ook nooit helemaal duidelijk. Ik was dan ook geschrokken toen ik een duidelijker beeld kreeg van de omvang. Het is nooit de bedoeling geweest om mensen tegen elkaar op te zetten. En daar is met het laatste bericht duidelijk een inschattingsfout gemaakt. Wat voor mij (en bij uitbreiding enkele vrienden) een briljant grapje leek was dat voor de desbetreffende personen veel minder. Daarvoor wens ik mij uiteraard te excuseren. Zowel bij Georges Leekens die vals beschuldigd werd voor het sturen van een sms (die zoals Filip Joos aanhaalde in Extra Time best onschuldig en inhoudelijk niet zo controversieel is). Maar excuses zijn vooral op zijn plaats bij Bob Peeters die, na een onaangename gebeurtenis, ook nog eens met mijn (onze) grap geconfronteerd werd. Oprechte excuses, het was niet persoonlijk. Wel inderdaad een stomme grap.

'Mijn oprechte excuses. Niet persoonlijk, maar dat weet je wel hoop ik. Ps: als je eens wil afspreken...' Die sms ontving Bob Peeters daags na zijn verrassende en schaamteloze ontslag na de gewonnen wedstrijd tegen Westerlo. Ondertussen bijna twee weken geleden. Peeters openbaarde dat feit in een interview met de kranten van Het Mediahuis, daaraan toevoegend dat 'zijn broek daarvan afzakt'. Leekens van zijn kant ging meteen in het verweer en beweerde geen sms gestuurd te hebben. Een merkwaardige tegenstrijdigheid en al vlug ontaardde dat in een welles-nietesspelletje in de verschillende media. Wie liegt en wie spreekt de waarheid?Leekens koos voor de tegenaanval en verklaarde een advocaat op de zaak te zetten: de ex-bondscoach legde klacht neer tegen onbekenden. Het advocatenkantoor ontving nu een mail die verheldering brengt: het blijkt om een 27-jarige jongeman uit Aalst te gaan. Die bemachtigde twee jaar geleden het gsm-nummer van Bob Peeters en onderhield sindsdien een sms-conversatie waarin hij zich uitgaf voor Georges Leekens. Met de pijnlijke apotheose van twee weken tot gevolg. De grappenmaker besloot zijn mail met volgende schuldbekentenis: We hadden nooit verwacht dat de sms een wellens-nietens-spelletje teweeg zou brengen, laat staan dat dit in de pers zou worden uitgevochten. Aangezien ik momenteel in het buitenland verblijf was de grootte van de hetze ook nooit helemaal duidelijk. Ik was dan ook geschrokken toen ik een duidelijker beeld kreeg van de omvang. Het is nooit de bedoeling geweest om mensen tegen elkaar op te zetten. En daar is met het laatste bericht duidelijk een inschattingsfout gemaakt. Wat voor mij (en bij uitbreiding enkele vrienden) een briljant grapje leek was dat voor de desbetreffende personen veel minder. Daarvoor wens ik mij uiteraard te excuseren. Zowel bij Georges Leekens die vals beschuldigd werd voor het sturen van een sms (die zoals Filip Joos aanhaalde in Extra Time best onschuldig en inhoudelijk niet zo controversieel is). Maar excuses zijn vooral op zijn plaats bij Bob Peeters die, na een onaangename gebeurtenis, ook nog eens met mijn (onze) grap geconfronteerd werd. Oprechte excuses, het was niet persoonlijk. Wel inderdaad een stomme grap.