Eddy Snelders in Sport/Voetbalmagazine: "Als je met deze generatie een topper bent in België, heb je geen garantie dat je straks mee mag. Dat is ongelooflijk. Wij gingen indertijd ook in het buitenland scouten en dan was het vaak afwachten of ze wel in de ploeg stonden. Nu spelen ze allemaal. Je moet hier al een drijvende kracht zijn, in een ploeg die dankzij jou goed marcheert. En dan ben je er pas bij als achttiende man...."

"De ambities daar? Je kent nog geen loting, geen schema, het is moeilijk. Bij de fans leeft het gevoel: we halen de finale en wellicht gaan we ze zelfs winnen. Zeer goed, dat mag, ze staan erachter, ik schrik van het chauvinisme."

"We hebben een brede, degelijke kern; eliminatie in de eerste ronde zou een ontgoocheling zijn. Maar dat was het vroeger ook al, met 'mindere' generaties. Tot waar het daarna reikt - kwartfinale, halve finale,... - dat hangt af van één match. Je moet nu wél het lef hebben om te zeggen: neen, we gaan er niet uit in de eerste ronde. Onze vorige hoogconjunctuur was er een van goeie voetballers in een bescheiden ploeg. Nu hebben we geen bescheiden ploeg meer. Tegen de meeste landen kan je aantreden met de idee: wij hebben méér kwaliteit. Wij zijn beter!"

Eddy Snelders in Sport/Voetbalmagazine: "Als je met deze generatie een topper bent in België, heb je geen garantie dat je straks mee mag. Dat is ongelooflijk. Wij gingen indertijd ook in het buitenland scouten en dan was het vaak afwachten of ze wel in de ploeg stonden. Nu spelen ze allemaal. Je moet hier al een drijvende kracht zijn, in een ploeg die dankzij jou goed marcheert. En dan ben je er pas bij als achttiende man....""De ambities daar? Je kent nog geen loting, geen schema, het is moeilijk. Bij de fans leeft het gevoel: we halen de finale en wellicht gaan we ze zelfs winnen. Zeer goed, dat mag, ze staan erachter, ik schrik van het chauvinisme." "We hebben een brede, degelijke kern; eliminatie in de eerste ronde zou een ontgoocheling zijn. Maar dat was het vroeger ook al, met 'mindere' generaties. Tot waar het daarna reikt - kwartfinale, halve finale,... - dat hangt af van één match. Je moet nu wél het lef hebben om te zeggen: neen, we gaan er niet uit in de eerste ronde. Onze vorige hoogconjunctuur was er een van goeie voetballers in een bescheiden ploeg. Nu hebben we geen bescheiden ploeg meer. Tegen de meeste landen kan je aantreden met de idee: wij hebben méér kwaliteit. Wij zijn beter!"