"Wansmakelijk en onaanvaardbaar spandoek", schreef Bob Madou, Business Director bij de KBVB, tijdens de wedstrijd op Twitter. "Hier bestaat geen reglement over, maar we bekijken wat we wel kunnen doen."

Ook competitiemanager Thibault De Gendt uitte kritiek op het spandoek. "Degoutante tifo voor de start van Standard-Anderlecht, voor de ogen van duizenden kinderen. Laten we hopen dat dit nooit meer voorvalt."

'Red or dead'

Vooraf was er door de transfer van Alexander Scholz en de terugkeer van voormalig publiekslieveling Steven Defour naar Sclessin heel wat te doen rond deze Clasico. In de aanloop naar de wedstrijd werd de sfeer nog wat opgehitst door anti-Defour spandoeken op de autosnelwegen richting Luik en een reusachtig spandoek in de Luikse spionkop met daarop de afbeelding van een onthoofde Defour en het opschrift 'Red or dead'.

Anderlecht-doelman Silvio Proto kreeg bovendien al tijdens de opwarming vuurwerk en een aansteker naar het hoofd geslingerd. Ook tijdens de wedstrijd bleef de sfeer in de 'Vurige Stede' bijzonder gespannen. (Belga/TE)

"Wansmakelijk en onaanvaardbaar spandoek", schreef Bob Madou, Business Director bij de KBVB, tijdens de wedstrijd op Twitter. "Hier bestaat geen reglement over, maar we bekijken wat we wel kunnen doen." Ook competitiemanager Thibault De Gendt uitte kritiek op het spandoek. "Degoutante tifo voor de start van Standard-Anderlecht, voor de ogen van duizenden kinderen. Laten we hopen dat dit nooit meer voorvalt." Vooraf was er door de transfer van Alexander Scholz en de terugkeer van voormalig publiekslieveling Steven Defour naar Sclessin heel wat te doen rond deze Clasico. In de aanloop naar de wedstrijd werd de sfeer nog wat opgehitst door anti-Defour spandoeken op de autosnelwegen richting Luik en een reusachtig spandoek in de Luikse spionkop met daarop de afbeelding van een onthoofde Defour en het opschrift 'Red or dead'. Anderlecht-doelman Silvio Proto kreeg bovendien al tijdens de opwarming vuurwerk en een aansteker naar het hoofd geslingerd. Ook tijdens de wedstrijd bleef de sfeer in de 'Vurige Stede' bijzonder gespannen. (Belga/TE)