Spanning troef in play-off 1

© BelgaImage

Anderlecht en Zulte Waregem openen op 15 april de vierde speeldag in play-off 1 van de Jupiler Pro League.

Anderlecht en Zulte Waregem openen op 15 april de vierde speeldag in play-off 1 van de Jupiler Pro League. Uittredend kampioen Anderlecht knokte zich na zeges tegen Lokeren (1-2) en Club Brugge (3-0) weer helemaal in de titelrace. Bij winst in het Constant Vanden Stockstadion komt paarswit zelfs voorlopig naast Standard aan de leiding.
De jongens van Besnik Hasi treffen met Essevee wel de ploeg in vorm. De vicekampioen won als enig team in play-off 1 zijn eerste drie matchen. Bij een vierde zege op rij wippen de troepen van coach Dury naar de leiding, met een punt voorsprong op Standard.

Club Brugge moet zich woensdagavond op eigen veld herpakken tegen Racing Genk. Blauwzwart verloor na een sterke reeks zijn twee laatste matchen (bij Zulte Waregem en Anderlecht). Toch bedraagt de kloof met leider Standard slechts drie punten.

Racing Genk hield in eigen huis de Rouches in bedwang (2-2), maar veel schoten de Limburgers niet op met het punt. KRC staat nog steeds zesde en laatste in play-off 1 en heeft dringend een zege nodig om nog aanspraak te maken op Europees voetbal.

Standard sluit de vierde speeldag af met een thuiswedstrijd tegen Lokeren. De Rouches domineerden de reguliere competitie maar in de play-offs sputtert de motor met een 4 op 9. Lokeren, dat nog maar een punt haalde in de nacompetitie, lijkt dan weer af te stevenen op een kleurloos seizoenseinde. Na de bekerwinst zijn de Waaslanders wel al zeker van Europees voetbal. Programma van de vierde speeldag in play-off 1 van de Jupiler Pro League:

– dinsdag 15/04, 20u30: Anderlecht – Zulte Waregem
– woensdag 16/04, 20u30: Club Brugge – Racing Genk
– donderdag 17/04, 20u30: Standard – Lokeren
(Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content