Mogelijk valt op de negende en voorlaatste speeldag in play-off 1 de beslissing in de Jupiler Pro League. Anderlecht kan dan voor de 33e keer kampioen spelen.

De ploeg van coach Besnik Hasi gaat vanaf 20u30 op bezoek bij Zulte Waregem. Indien paarswit erin slaagt Essevee zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen toe te dienen, kan de titel een feit zijn. De Brusselaars zijn echter ook afhankelijk van Club Brugge en Standard.

Club, dat evenveel punten telt als Anderlecht maar een match minder won, moet verliezen op het veld van Racing Genk, de hekkensluiter in play-off 1. Bovendien mag Standard, derde op 2 punten, niet winnen op verplaatsing bij Lokeren.

De kans lijkt dus groter dat pas zondagnamiddag, op de laatste speeldag, duidelijk wordt wie Anderlecht opvolgt als kampioen. De affiches zijn Anderlecht/Lokeren, Club Brugge/Zulte Waregem en Standard/Genk. (Belga/INM)

Stand in play-off 1:

1. RSC Anderlecht 45

2. Club Brugge 45

3. Standard 43

4. Zulte Waregem 41

5. Lokeren 34

6. Racing Genk 29

Programma negende speeldag play-off 1 - donderdag 20u30:

Zulte Waregem - Anderlecht

Racing Genk - Club Brugge

Lokeren - Standard

Mogelijk valt op de negende en voorlaatste speeldag in play-off 1 de beslissing in de Jupiler Pro League. Anderlecht kan dan voor de 33e keer kampioen spelen. De ploeg van coach Besnik Hasi gaat vanaf 20u30 op bezoek bij Zulte Waregem. Indien paarswit erin slaagt Essevee zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen toe te dienen, kan de titel een feit zijn. De Brusselaars zijn echter ook afhankelijk van Club Brugge en Standard. Club, dat evenveel punten telt als Anderlecht maar een match minder won, moet verliezen op het veld van Racing Genk, de hekkensluiter in play-off 1. Bovendien mag Standard, derde op 2 punten, niet winnen op verplaatsing bij Lokeren. De kans lijkt dus groter dat pas zondagnamiddag, op de laatste speeldag, duidelijk wordt wie Anderlecht opvolgt als kampioen. De affiches zijn Anderlecht/Lokeren, Club Brugge/Zulte Waregem en Standard/Genk. (Belga/INM) Stand in play-off 1: 1. RSC Anderlecht 45 2. Club Brugge 45 3. Standard 43 4. Zulte Waregem 41 5. Lokeren 34 6. Racing Genk 29 Programma negende speeldag play-off 1 - donderdag 20u30: Zulte Waregem - Anderlecht Racing Genk - Club Brugge Lokeren - Standard