SPEELDAG 13 en 14 1. Ayanda Patosi (Lokeren) : De ruwe diamant uit Zuid-Afrika raakt stilaan geslepen. Patosi deed de voorbije twee speeldagen geweldige dingen met een bal en scoorde ook twee keer.

2. Dennis Praet (Anderlecht) : maakte tegen Gent zijn eerste competitiedoelpunt. Was ook tegen KV Mechelen bij zowat elke goede actie betrokken. Meesterlijk in het bespelen van de ruimte achter een Gentse verdediging.

3. Rachid Bourabia (Lierse) : stond bij opnieuw iets 'lager' op het middenveld en kwam daar beter uit de verf dan vlak achter de spitsen. Met twee knappe goals had hij een erg belangrijk in de thuiszege tegen Club.

4. Colin Coosemans (Waasland-Beveren) : moest bij de Wase fusieclub lang wachten op zijn kans, maar profileert zich nu toch. Tegen Beerschot hield hij zijn ploeg met enkele knappe saves in de match.

5. Karel D'Haene (Zulte Waregem) : verloor amper een duel en hield zo Bacca en Tchité, toch niet de minste spitsen, vlotjes uit de wedstrijd. Speelde ook telkens prima in.

6. Tom De Sutter (Anderlecht) : scoorde tegen Gent twee weergaloze doelpunten die getuigden van grote mentale sterkte na de kritiek, ook van zijn trainer, die hij moest incasseren na de nederlaag in Charleroi. Deed er op KV Mechelen nog eens drie goals bij.

7. Laurent Ciman (Standard) : zit uitstekend in vorm en zette verdedigend tegen Genk een viersterrenwedstrijd neer. Bij stilstaande fases een ijzersterk verdedigend duo samen met Kanu.

8. Mushaga Bakenga (Cercle Brugge) : na een assist tegen Standard, een goal en twee assists tegen Beerschot nu ook twee goals tegen Bergen. De jonge Congolese Noor koppelt diepgang aan torinstinct.

9. Christian Pouga (OH Leuven) : de ideale targetspits in het systeem van Ronny Van Geneugden. Sterk, balvast en goed in de combinatie. Bovendien nu ook scorend.

10. Boubacar 'Copa' Barry (Lokeren) : hield Lokeren recht tegen Charleroi met een knappe save op een poging van Badibanga. De Ivoriaan hield zo voor de derde keer op vier wedstrijden de nul.

SPEELDAG 13 en 14 1. Ayanda Patosi (Lokeren) : De ruwe diamant uit Zuid-Afrika raakt stilaan geslepen. Patosi deed de voorbije twee speeldagen geweldige dingen met een bal en scoorde ook twee keer. 2. Dennis Praet (Anderlecht) : maakte tegen Gent zijn eerste competitiedoelpunt. Was ook tegen KV Mechelen bij zowat elke goede actie betrokken. Meesterlijk in het bespelen van de ruimte achter een Gentse verdediging. 3. Rachid Bourabia (Lierse) : stond bij opnieuw iets 'lager' op het middenveld en kwam daar beter uit de verf dan vlak achter de spitsen. Met twee knappe goals had hij een erg belangrijk in de thuiszege tegen Club. 4. Colin Coosemans (Waasland-Beveren) : moest bij de Wase fusieclub lang wachten op zijn kans, maar profileert zich nu toch. Tegen Beerschot hield hij zijn ploeg met enkele knappe saves in de match. 5. Karel D'Haene (Zulte Waregem) : verloor amper een duel en hield zo Bacca en Tchité, toch niet de minste spitsen, vlotjes uit de wedstrijd. Speelde ook telkens prima in. 6. Tom De Sutter (Anderlecht) : scoorde tegen Gent twee weergaloze doelpunten die getuigden van grote mentale sterkte na de kritiek, ook van zijn trainer, die hij moest incasseren na de nederlaag in Charleroi. Deed er op KV Mechelen nog eens drie goals bij. 7. Laurent Ciman (Standard) : zit uitstekend in vorm en zette verdedigend tegen Genk een viersterrenwedstrijd neer. Bij stilstaande fases een ijzersterk verdedigend duo samen met Kanu. 8. Mushaga Bakenga (Cercle Brugge) : na een assist tegen Standard, een goal en twee assists tegen Beerschot nu ook twee goals tegen Bergen. De jonge Congolese Noor koppelt diepgang aan torinstinct. 9. Christian Pouga (OH Leuven) : de ideale targetspits in het systeem van Ronny Van Geneugden. Sterk, balvast en goed in de combinatie. Bovendien nu ook scorend. 10. Boubacar 'Copa' Barry (Lokeren) : hield Lokeren recht tegen Charleroi met een knappe save op een poging van Badibanga. De Ivoriaan hield zo voor de derde keer op vier wedstrijden de nul.