1. Benjamin Mokulu (Lokeren) : Wie Harbaoui? Waar Harbaoui? Wat Harbaoui? Mokulu, die eigenlijk weg wil bij Lokeren, toonde zich een meer dan waardige vervanger van de Tunesische spits. Scoorde drie keer en was constant aanspeelbaar.

2. Mustapha Oussalah (KV Kortrijk) : scoorde twee keer in vier minuten en zette zijn ploeg zo op weg naar de eerste (vlotte) overwinning van het seizoen. Dat een linksback twee keer de weg naar de netten vindt, typeert het spel van KV Kortrijk.

3. Nicklas Pedersen (KV Mechelen) : toonde tegen Bergen nog maar eens dat hij in het strafschopgebied van de tegenstander perfect weet wanneer hij de bal hoe moet raken. Bovendien was hij ondanks zijn twee goals en zijn assist achteraf nog zelfkritisch.

4. Nebojsa Pavlovic (KV Kortrijk) : bewees tegen Beerschot dat hij nog lang niet afgeschreven is. De stille werker op het middenveld, normaal in een controlerende rol, mocht zich dit weekend van Vanhaezebrouck uitleven als aanvallende middenvelder.

5. László Köteles (Racing Genk) : kreeg opnieuw het vertrouwen van Mario Been en toonde met enkele knappe reddingen in de eerste helft dit waard te zijn.

6. Laurent Ciman (Standard) : aan de zijde van de fysiek sterke Kanu onwrikbaar, zowel bij de luchtduels als over de grond. Nam geen risico's, ontzette veel ballen en imponeerde door de rust in zijn spel en bij de inspeelpass (veelal met links als rechtsvoetige).

7. Jelle Vossen (Racing Genk) : forceerde in de eerste helft een strafschop, scoorde na rust zijn 14de treffer en had zijn inbreng in bijna elke aanval.

8. Nill De Pauw (Lokeren) : zorgde met zijn frivole acties voor dreiging en diepgang in het georganiseerde spel van Lokeren. Indien fit en geconcentreerd, is deze jonge Belg een topper in de Jupiler League.

9. Daylon Claasen (Lierse) : is terug van weg geweest bij Lierse. Na een half jaar blessureleed dartelde de Zuid-Afrikaanse middenvelder weer als vanouds over het veld. Claasen kan een belangrijke troef worden in Lierses 'operatie behoud'.

10. Frank Boeckx (AA Gent) : krijgt speelkansen door de blessure van titularis Padt en beschaamde het vertrouwen niet. Heel alert en geconcentreerd reagerend bij pogingen van Mpoku en Buzaglo, waar de Limburger uitpakte met een prima voetreflex.

1. Benjamin Mokulu (Lokeren) : Wie Harbaoui? Waar Harbaoui? Wat Harbaoui? Mokulu, die eigenlijk weg wil bij Lokeren, toonde zich een meer dan waardige vervanger van de Tunesische spits. Scoorde drie keer en was constant aanspeelbaar. 2. Mustapha Oussalah (KV Kortrijk) : scoorde twee keer in vier minuten en zette zijn ploeg zo op weg naar de eerste (vlotte) overwinning van het seizoen. Dat een linksback twee keer de weg naar de netten vindt, typeert het spel van KV Kortrijk. 3. Nicklas Pedersen (KV Mechelen) : toonde tegen Bergen nog maar eens dat hij in het strafschopgebied van de tegenstander perfect weet wanneer hij de bal hoe moet raken. Bovendien was hij ondanks zijn twee goals en zijn assist achteraf nog zelfkritisch. 4. Nebojsa Pavlovic (KV Kortrijk) : bewees tegen Beerschot dat hij nog lang niet afgeschreven is. De stille werker op het middenveld, normaal in een controlerende rol, mocht zich dit weekend van Vanhaezebrouck uitleven als aanvallende middenvelder. 5. László Köteles (Racing Genk) : kreeg opnieuw het vertrouwen van Mario Been en toonde met enkele knappe reddingen in de eerste helft dit waard te zijn. 6. Laurent Ciman (Standard) : aan de zijde van de fysiek sterke Kanu onwrikbaar, zowel bij de luchtduels als over de grond. Nam geen risico's, ontzette veel ballen en imponeerde door de rust in zijn spel en bij de inspeelpass (veelal met links als rechtsvoetige).7. Jelle Vossen (Racing Genk) : forceerde in de eerste helft een strafschop, scoorde na rust zijn 14de treffer en had zijn inbreng in bijna elke aanval. 8. Nill De Pauw (Lokeren) : zorgde met zijn frivole acties voor dreiging en diepgang in het georganiseerde spel van Lokeren. Indien fit en geconcentreerd, is deze jonge Belg een topper in de Jupiler League. 9. Daylon Claasen (Lierse) : is terug van weg geweest bij Lierse. Na een half jaar blessureleed dartelde de Zuid-Afrikaanse middenvelder weer als vanouds over het veld. Claasen kan een belangrijke troef worden in Lierses 'operatie behoud'. 10. Frank Boeckx (AA Gent) : krijgt speelkansen door de blessure van titularis Padt en beschaamde het vertrouwen niet. Heel alert en geconcentreerd reagerend bij pogingen van Mpoku en Buzaglo, waar de Limburger uitpakte met een prima voetreflex.