SPEELDAG 20:
1. Dieumerci Mbokani (Anderlecht) : verloor geen enkele bal in de topper tegen Club en liet Almebäck alle kleuren van de regenboog zien. Als hij het hoofd erbij houdt, een absolute topspits.

2. Geoffrey Mujangi Bia (Standard) : nog maar teruggekeerd na heel wat blessure-ellende, onderstreepte de Congolese Belg zijn grote klasse met twee assists en een wereldgoal.

3. Matías Suárez (Anderlecht) : rechtvaardigde zijn Gouden Schoen met een prima wedstrijd. De tijd dat Suárez als mooi-weer-voetballer werd bestempeld, lijkt definitief achter de rug.

4. Boubacar Diabang (KV Mechelen) : scoorde tegen Bergen de belangrijke openingstreffer en de 4-1. Wringt zich voor de derde keer dit seizoen in deze top. Legt stilaan het killersinstict aan de dag dat hij in het verleden weleens miste.

5. Karim Saïdi (Lierse) : de Tunesische verdediger was de man van de avond. Verdedigde uitstekend, scoorde en kopte een bal op de paal.

6. Yoni Buyens (Standard) : werd door José Riga gevraagd om meer in de zestien te komen. Resultaat: twee goals.

7. Thomas Kaminski (OH Leuven): bleef attent op verschillende pogingen van Maric, Mokulu, De Pauw en Harbaoui. Heel geconcentreerd, sterke reflexen en sober acterend. Bewijst waarom Anderlecht hem al vastlegde.

8. Rudi (Cercle Brugge) : was wat vermoeid aan het eind van vorig jaar, maar oogde tegen Westerlo weer heel fris en gretig. Goed voor een assist en een goal, op aangeven van alweer een veelbelovende Portugees: William Carvalho.

9. Jens Naessens (Zulte Waregem) : de jonge spits was ook bij de nationale beloften één van de poulains van Francky Dury en bedankte voor dat vertrouwen met zijn eerste goal in eerste klasse.

10. Robin Henkens (KV Mechelen) : speelde tegen Bergen maar twintig minuten, maar kon optimaal profiteren van de man-meersituatie; gaf na één minuut op het veld een assist voor Ruiz en vuurde wat later het afstandsschot af dat de aanzet was voor de 4-1.

SPEELDAG 20:1. Dieumerci Mbokani (Anderlecht) : verloor geen enkele bal in de topper tegen Club en liet Almebäck alle kleuren van de regenboog zien. Als hij het hoofd erbij houdt, een absolute topspits. 2. Geoffrey Mujangi Bia (Standard) : nog maar teruggekeerd na heel wat blessure-ellende, onderstreepte de Congolese Belg zijn grote klasse met twee assists en een wereldgoal. 3. Matías Suárez (Anderlecht) : rechtvaardigde zijn Gouden Schoen met een prima wedstrijd. De tijd dat Suárez als mooi-weer-voetballer werd bestempeld, lijkt definitief achter de rug. 4. Boubacar Diabang (KV Mechelen) : scoorde tegen Bergen de belangrijke openingstreffer en de 4-1. Wringt zich voor de derde keer dit seizoen in deze top. Legt stilaan het killersinstict aan de dag dat hij in het verleden weleens miste. 5. Karim Saïdi (Lierse) : de Tunesische verdediger was de man van de avond. Verdedigde uitstekend, scoorde en kopte een bal op de paal. 6. Yoni Buyens (Standard) : werd door José Riga gevraagd om meer in de zestien te komen. Resultaat: twee goals. 7. Thomas Kaminski (OH Leuven): bleef attent op verschillende pogingen van Maric, Mokulu, De Pauw en Harbaoui. Heel geconcentreerd, sterke reflexen en sober acterend. Bewijst waarom Anderlecht hem al vastlegde. 8. Rudi (Cercle Brugge) : was wat vermoeid aan het eind van vorig jaar, maar oogde tegen Westerlo weer heel fris en gretig. Goed voor een assist en een goal, op aangeven van alweer een veelbelovende Portugees: William Carvalho. 9. Jens Naessens (Zulte Waregem) : de jonge spits was ook bij de nationale beloften één van de poulains van Francky Dury en bedankte voor dat vertrouwen met zijn eerste goal in eerste klasse. 10. Robin Henkens (KV Mechelen) : speelde tegen Bergen maar twintig minuten, maar kon optimaal profiteren van de man-meersituatie; gaf na één minuut op het veld een assist voor Ruiz en vuurde wat later het afstandsschot af dat de aanzet was voor de 4-1.