Speler van de Week: Eiji Kawashima (Standard)

© Belga Image

Onze top tien van de tweede speeldag in de Jupiler Pro League.

1. Eiji Kawashima (Standard) : stopte bij een 1-0 achterstand een strafschop en hield zo zijn ploeg in de wedstrijd. Toonde zich een doelman die punten pakt en kreeg lof van vriend en tegenstander.

2. Laurent Depoitre (AA Gent) : voelde zich op zijn best in het driespitsensysteem, met veel voorzetten vanop de flanken. Kreeg de voorkeur op Pollet en bedankte voor het vertrouwen met twee goals en een assist.

3. Mohammed Aoulad (Westerlo): de ex-spits van Charleroi (waar hij met slaande deuren vertrok) reageerde niet op de provocaties van het thuispubliek en nam gepaste revanche met twee goals.

4. Junior Dutra (Lokeren) : topschutter Harbaoui is amper weg, of Daknam heeft al een nieuwe chouchou in de spits. Eentje die ze al kenden: Junior Dutra. Twee goals. De eerste van een ongeziene schoonheid.

5. Steeven Langil (Mouscron-Péruwelz): zorgde geregeld voor gevaarlijke uitbraken op zijn linkerflank en leverde ook de assist voor de enige goal.

6. Chuks Aneke (Zulte Waregem) : de enige op niveau bij Zulte Waregem. Vindt als nieuwkomer -en vervanger van Hazard- makkelijk zijn draai in het team. Sterk in de duels, rustig aan de bal, vaak aanspeelbaar en verzorgd in de passing.

7. Tornike Okriashvili (Genk): acclimatiseren, het lijkt niets voor de nieuwe Georgiër in de Cristal Arena. Dat hij nog geen week bij Genk aan de slag was, weerhield hem niet om hard te werken tegen Cercle en zich vaak te laten betrekken in het spel.

8. Matz Sels (AA Gent): diende weinig werk op te knappen, maar toonde opnieuw zijn alertheid op een kopbal en verijdelde zo een doelpunten op een slecht moment.

9. Elimane Coulibaly (Oostende) : ondanks zijn al gevorderde leeftijd kon hij een hele wedstrijd wegen op de Anderlechtdefensie, te danken aan zijn power en spelintelligentie.

10. Chancel Mbemba (Anderlecht): trekt de lijn door van vorig seizoen. Sterk in de interceptie, lastig in de duels, goed met het hoofd en verzorgd in het uitvoetballen. Een goudhaantje in de verdediging.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content