Speler van de week: Elyaniv Barda

© Belga

Top tien van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

SPEELDAG 19
1. Elyaniv Barda (KRC Genk) : maakt het Mario Been extra moeilijk. Vossen en De Ceulaer zijn in principe eerste keuze voorin, maar Barda was tegen Lierse magistraal met twee goals en een assist.

2. Dieumerci Mbokani (RSC Anderlecht) : werd al vier keer kampioen met Standard en Anderlecht, maar pakte nog nooit de topschutterstitel. Misschien dit jaar?
3. Carlos Bacca (Club Brugge) : of Club nu draait of niet, de Colombiaan blijft goed aan het kanon. Na bijna een jaar na in ons land heeft Bacca eindelijk de status en het succes dat hem bij zijn aankomst in Brugge voorspeld was.

4. Maor Buzaglo (Standard) : naast een enig mooie vrije trap, was de Israëlische voetballer goed voor twee assists. Buzaglo kan een herboren Standard nog veel diensten bewijzen. 5. Nicklas Pedersen (KV Mechelen) : als hij met eigen goals niet zelf het verschil maakt, doet hij het door anderen subtiel en klasserijk op weg te zetten naar doelpunten. Tegen Lokeren gebeurde dat twee keer, met zijn voorlaatste pass bij de 1-0 en zijn cruciale dieptepass bij de 2-0.

6. Christophe Lepoint (Waasland-Beveren) : ‘Lepoint is back!’, was de boodschap die Frank Boeckx in de kleedkamer had gehangen. Blijft een toonbeeld van inzet en onverzettelijkheid, is heel balvast en reageert opportunistisch op de geboden kansen.

7. Rubenilson dos Santos da Rocha ‘Kanu’ (RSC Anderlecht) : toonde in twintig minuten dat hij Anderlecht nog veel diensten kan bewijzen. De Brazilaan scoorde, gaf een assist en lokte een strafschop uit. 8. Robin Henkens (KV Mechelen) : tegen Lokeren zat er wel wat storend afval in zijn spel, maar op het eind van de rit stonden achter zijn naam toch maar mooi een assist en de winning goal.

9. Sammy Bossut (Zulte Waregem) : ware het niet van de late goal van Stefan Mitrovic, dan bleef de Waregemse doelman in de derby voor de vierde keer op rij ongeslagen. Hoe dan ook bezig aan een heel degelijk seizoen.

10. Milos Maric (Sporting Lokeren) : kende een prima invalbeurt tegen KV Mechelen. Hij maakte op een heerlijke manier de aansluitingstreffer en hielp zijn ploeg nog bijna aan een punt toen hij een bal tegen de lat knalde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content