Speler van de week: Ilombe Mboyo

© ImageGlobe

Top tien van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

1. Ilombe Mboyo (KRC Genk) : twee doelpunten en twee assists. Zei vooraf nog wat tijd nodig te hebben om aan het tweespitsensysteem van Been te wennen, maar lijkt toch al snel zijn draai gevonden te hebben.

2. Frank Acheampong (RSC Anderlecht) : met zijn snelheid ongrijpbaar voor de tegenstander. Doelgericht, maar met veel oog voor zijn ploegmaats ook.

3. Koen Persoons (Sporting Lokeren) : lijkt wel met zeven longen over het veld te draven. Overal aanwezig, zowel defensief als offensief. Tegelijkertijd aanjager, stofzuiger en draaischijf.

4. Matias Suárez (RSC Anderlecht) : lijkt herboren aan de zijde van Mitrovic, met wie hij zich wonderwel verstaat. Scoort weer en laat scoren.

5. Michy Batshuayi (Standard) : bijzonder behendig en beweeglijk, met zijn daaraan gekoppelde koelbloedigheid voor doel loodste hij zijn team eigenhandig voorbij Oostende.

6. Hamdi Harbaoui (Sporting Lokeren) : coach Peter Maes was zeer tevreden met de prestatie van zijn diepe spits: goed in de kaats, sterk als aanspeelpunt en efficiënt voor doel.

7. Jelle Vossen (KRC Genk) : net terug uit blessure en alweer beslissend met twee goals.

8. Aleksandar Mitrovic (RSC Anderlecht) : anderhalve match, meer had deze achttienjarige Serviër niet nodig om al met twee assists en twee doelpunten achter zijn naam te staan.

9. Elimane Coulibaly (KV Kortrijk) : bij zijn debuut voor zijn nieuwe ploeg meteen mee beslissend tegen de coach die hem niet goed genoeg vond. Leverde een assist en leidde ook een tweede goal in.

10. Maxime Lestienne (Club Brugge) : redde met de openingstreffer en twee mooie assists (nog even?) het vel van zijn trainer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content