Speler van de week: Jonathan Delaplace

© Belga

Top tien van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

SPEELDAG 25
1. Jonathan Delaplace (Zulte Waregem) : deed Cercle Brugge pijn met zijn versnellingen en verticale infiltraties met de bal aan de voet. Maakte op het einde met een afgeweken schot ook nog de winning goal.

2. Thomas Buffel (KRC Genk) : bevestigde tegen Club Brugge alle goeds van de voorbije maanden. Bondscoach Marc Wilmots, die Buffel na anderhalf jaar opnieuw selecteerde voor de Rode Duivels, keek toe en zag dat het goed was.

3. Jelle Van Damme (Standard) : speelde een prima en geëngageerde wedstrijd in een vijandige omgeving. Altijd op zijn best in een cupmatchsfeer.

4. Derrick Tshimanga (KRC Genk) : deed de rechterflank van Club, bevolkt door Hoefkens en Odjidja, negentig minuten lang pijn.

5. Thomas Chatelle (RAEC Bergen) : maakte een schitterend doelpunt en werkte keihard in dienst van de ploeg. Sluipt met Bergen bijna geruisloos naar het kransje van ploegen die net buiten play-off 1 lijken te zullen vallen.

6. Pablo Chavarría (Kortrijk) : ligt nog tot 2014 onder contract bij Anderlecht, maar is daar al twee jaar overbodig. De aalvlugge Argentijn scoorde dit seizoen al zes goals voor Kortrijk en voelt zich duidelijk goed in zijn sas in West-Vlaanderen.

7. Guillaume Gillet (Anderlecht) : werd na de rode kaart van Jovanovic naar het middenveld geschoven. Bezorgde Anderlecht met zijn scorend vermogen, misschien wel Gillets grootste kwaliteit, een felbevochten punt tegen Standard.

8. Ilombé Mboyo (AA Gent) : geen topwedstrijd, maar meer dan degelijk als aanspeelpunt in de spits en met zijn twee goals toch de beslissende man voor zijn ploeg

9. Evariste Ngolok (OH Leuven) : Leuven miste met de geelgeschorste Gíslason zijn gebruikelijke draaischijf op het middenveld, maar Ngolok verving de IJslander met verve.

10. Nwanganga Kennedy (Beerschot) : de enige die enigszins op niveau presteerde bij Beerschot. Voetbalde voorin veelal op een eiland, maar leed desondanks weinig balverlies en kon toch ook enkele keren dreigen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content