1. Maxime Lestienne (Club Brugge) : betrokken bij de drie doelpunten van zijn ploeg. Twee keer werd er een penalty op hem gefloten, tussendoor scoorde hij zelf. Scherp, gretig, werkkrachtig. Prima reactie na zijn bankzittersrol in Genk.

2. Logan Bailly (OH Leuven) : was enorm attent op de Freethiel en verrichte enkele mirakelsaves op pogingen van Oumarou en Trickovski. Hield zijn team lang recht, moest zich enkel gewonnen geven door concentratieverlies van zijn verdediging.

3. Matz Sels (AA Gent) : leek uit te groeien tot de matchwinnaar van dienst, want toonde zich bijzonder alert op pogingen van Kaya, Overmeire, Vanaken en Dutra. Heel zelfverzekerd spelend, een absolute aanwinst als puntenpakker.

4. Laurent Ciman (Standard) : toonde tegenover de robuuste Fauré dat hij met verve de leider is van de minst gepasseerde verdediging van de Jupiler Pro League.

5. László Köteles (Racing Genk) : zonder twee superreflexen van de Hongaarse doelman in het laatste kwart van de match gaat Genk puntenloos naar huis en is het echt crisis.

6. Colin Coosemans (Waasland-Beveren) : moest misschien maar één schot echt pakken, een vlam van Thompson in de benedenhoek, maar wel een heel cruciale poging. Ook alert op een mogelijkheid voor Van Eenoo.

7. Sacha Kljestan (Anderlecht) : de meest efficiënte bij een bleek spelend Anderlecht, met enkel nog Vanden Borre als uitblinker. De Amerikaan was goed voor een assist en een doelpunt.

8. Ederson Tormena (Charleroi) : harkte en zwoegde negentig minuten lang op het middenveld. Zetten vanuit de recuperatie vaak prima een nieuwe aanval op.

9. Frédéric Brillant (KV Oostende) : kon zich relatief makkelijk de baas houden over Mokulu van KV Mechelen. Met zijn fysieke présence was hij een goeie bewaker van het eigen strafschopgebied.

10. Ivan Trickovski (Waasland-Beveren) : zorgde voor het meeste gevaar en kreeg ook de beste kansen, alleen de efficiëntie ontbrak bij de beweeglijke flankspeler.

1. Maxime Lestienne (Club Brugge) : betrokken bij de drie doelpunten van zijn ploeg. Twee keer werd er een penalty op hem gefloten, tussendoor scoorde hij zelf. Scherp, gretig, werkkrachtig. Prima reactie na zijn bankzittersrol in Genk. 2. Logan Bailly (OH Leuven) : was enorm attent op de Freethiel en verrichte enkele mirakelsaves op pogingen van Oumarou en Trickovski. Hield zijn team lang recht, moest zich enkel gewonnen geven door concentratieverlies van zijn verdediging. 3. Matz Sels (AA Gent) : leek uit te groeien tot de matchwinnaar van dienst, want toonde zich bijzonder alert op pogingen van Kaya, Overmeire, Vanaken en Dutra. Heel zelfverzekerd spelend, een absolute aanwinst als puntenpakker. 4. Laurent Ciman (Standard) : toonde tegenover de robuuste Fauré dat hij met verve de leider is van de minst gepasseerde verdediging van de Jupiler Pro League. 5. László Köteles (Racing Genk) : zonder twee superreflexen van de Hongaarse doelman in het laatste kwart van de match gaat Genk puntenloos naar huis en is het echt crisis. 6. Colin Coosemans (Waasland-Beveren) : moest misschien maar één schot echt pakken, een vlam van Thompson in de benedenhoek, maar wel een heel cruciale poging. Ook alert op een mogelijkheid voor Van Eenoo. 7. Sacha Kljestan (Anderlecht) : de meest efficiënte bij een bleek spelend Anderlecht, met enkel nog Vanden Borre als uitblinker. De Amerikaan was goed voor een assist en een doelpunt. 8. Ederson Tormena (Charleroi) : harkte en zwoegde negentig minuten lang op het middenveld. Zetten vanuit de recuperatie vaak prima een nieuwe aanval op. 9. Frédéric Brillant (KV Oostende) : kon zich relatief makkelijk de baas houden over Mokulu van KV Mechelen. Met zijn fysieke présence was hij een goeie bewaker van het eigen strafschopgebied. 10. Ivan Trickovski (Waasland-Beveren) : zorgde voor het meeste gevaar en kreeg ook de beste kansen, alleen de efficiëntie ontbrak bij de beweeglijke flankspeler.