Speler van de week: Maxime Lestienne

© Belga

Top tien van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

SPEELDAG 8 1. Maxime Lestienne (Club Brugge) : reageerde in de derby heel opportunistisch op de geboden kansen, wat resulteerde in drie goals. Bracht ook veel diepgang in het spel en bezorgt Georges Leekens op die manier een luxeprobleem.

2. Boubacar Diabang (KV Mechelen) : deed Bergen pijn met zijn snelheid. Verkwanselde eerst enkele kansen op een nogal knullige manier, iets wat hem nog te vaak overkomt, maar trof dan toch twee keer raak én leverde een assist.

3. Hernán Losada (Beerschot) : naast coach Adrie Koster de belangrijkste architect van de 12 op 12 van Beerschot. Bediende Brillant van de 1-0 en versloeg van op de stip strafschopspecialist Darren Keet.

4. David Destorme (KV Mechelen) : trok de lijn van zijn prestatie in Gent door tegen Bergen. Speelde vooral een sterk eerste uur. Dirigeerde zijn ploeg naar de zege. Was betrokken bij elke KV-goal.

5. Bram Nuytinck (Anderlecht) : zette zijn voet met gemak naast die van zijn co-verdediger Kouyaté. Pal achterin, kopbalsterk op standaardsituaties en vaak (en goed) inschuivend.

6. César Arzo (AA Gent) : vond uitstekend zijn draai in de voor hem ongewone rol van verdedigende middenvelder. Dichtte niet alleen alle gaten op het middenveld, maar zorgde ook ietwat gelukkig voor het beslissende doelpunt toen zijn afstandschot afweek op de rug van Buyens.

7. Ayanda Patosi (Lokeren) : verloor, ondanks het risico dat hij in zijn passes en acties legde, amper een bal. De Zuid-Afrikaan lijkt zich steeds beter in zijn sas te voelen als linksbuiten. Neemt tegenwoordig ook de stilstaande fases voor zijn rekening.

8. Matz Sels (Lierse) : hield zijn team overeind en vermeed zo een tweede seizoenszege. Op dit moment de minst gepasseerde keeper in de Jupiler Pro League.

9. Jesper Jørgensen (Club Brugge) : zorgde voor de nodige balvastheid en rust. De Deen verlegde het spel goed van kant en bleek een gemakkelijk aanspeelpunt voor zijn ploegmaats.

10. Killian Overmeire (Lokeren) : de spil van Lokeren, zowel in opbouw als in het afbraakwerk op het middenveld. Zorgt steeds voor rust, houdt goed positie en verlegt het spel wanneer nodig. Naar het einde van de wedstrijd toe verdween hij wel een beetje uit de wedstrijd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content