SPEELDAG 21 1. Sherjill MacDonald (Beerschot) : geselde de Cercleverdediging en was betrokken bij drie goals. Imponeerde niet enkel met zijn eigen doelpunt en assist, maar ook met zijn klare kijk. Zit voor het eerst sinds zijn komst naar het Kiel in 2009, in een positieve flow die even standhoudt.

2. Jordan Remacle (OH Leuven) : ontegensprekelijk de man die het verschil maakt bij OHL. Met zijn snelheid en grote actieradius zorgt hij steeds voor dreiging van op de rechterflank. Scoorde op knappe wijze de 2-1 en zette later ook koelbloedig de strafschop om die OHL in extremis een punt bezorgde

3. Hernan Losada (Beerschot) : liet tegen Cercle bij de verdeling van het spel wel eens een steek vallen, maar gaf wel een mooie dieptepass bij het eerste doelpunt, scoorde daarna zelf nog een penalty à la Panenka én een veldgoal. Deed heel het Kiel zich weer afvragen hoe het toch kan dat hij bij Anderlecht niet doorbrak.

4. Benji De Ceulaer (Lokeren) : reageerde - zoals we van hem gewend zijn - bijzonder opportunistisch op enkele kansen en vormde met zijn explosiviteit en snelheid een kwelling voor de Lierse verdediging.

5. Ernest Nfor (KV Kortrijk) : alomtegenwoordig tegen de leiders, werkkrachtig, aanspeelbaar en ook vrij zuiver aan de bal. Speelt tot nog toe een dijk van een seizoen in zijn nieuwe rol als aangever achter de spitsen.

6. Allesandro Cordaro (KV Mechelen) : maakte niet alleen de enige treffer van de match, maar was voor een uitbrekend Mechelen ook voortdurend dreigend.

7. Cheikhou Kouyaté (Anderlecht) : met zijn startsnelheid, wendbaarheid en kracht enkele keren redder in nood achterin. Pakte op cruciale momenten uit met prachtig verdedigend werk en hield zo zijn ex-team van een nochtans verdiende tegentreffer.

8. Davino Verhulst (STVV) : speelde tot wanhoop van de Genkse aanvallers een beresterke partij tegen zijn ex-club. Kansloos bij de twee treffers.

9. Christian Benteke (Genk) : ingebracht na rust, deed de wedstrijd kantelen en scoorde de overwinningstreffer voor Genk. Een opsteker na een aantal wedstrijden waaruit vooral Benteke's missers bijblijven.

10. Ibou Sawaneh (Bergen) : deed het als vervanger van de geblesseerde Matthys uitstekend als rechterflankaanvaller. Zeer sterk aan de bal, technisch vaardig, doelgericht. Op het einde moegestreden en vervangen.

SPEELDAG 21 1. Sherjill MacDonald (Beerschot) : geselde de Cercleverdediging en was betrokken bij drie goals. Imponeerde niet enkel met zijn eigen doelpunt en assist, maar ook met zijn klare kijk. Zit voor het eerst sinds zijn komst naar het Kiel in 2009, in een positieve flow die even standhoudt. 2. Jordan Remacle (OH Leuven) : ontegensprekelijk de man die het verschil maakt bij OHL. Met zijn snelheid en grote actieradius zorgt hij steeds voor dreiging van op de rechterflank. Scoorde op knappe wijze de 2-1 en zette later ook koelbloedig de strafschop om die OHL in extremis een punt bezorgde 3. Hernan Losada (Beerschot) : liet tegen Cercle bij de verdeling van het spel wel eens een steek vallen, maar gaf wel een mooie dieptepass bij het eerste doelpunt, scoorde daarna zelf nog een penalty à la Panenka én een veldgoal. Deed heel het Kiel zich weer afvragen hoe het toch kan dat hij bij Anderlecht niet doorbrak. 4. Benji De Ceulaer (Lokeren) : reageerde - zoals we van hem gewend zijn - bijzonder opportunistisch op enkele kansen en vormde met zijn explosiviteit en snelheid een kwelling voor de Lierse verdediging. 5. Ernest Nfor (KV Kortrijk) : alomtegenwoordig tegen de leiders, werkkrachtig, aanspeelbaar en ook vrij zuiver aan de bal. Speelt tot nog toe een dijk van een seizoen in zijn nieuwe rol als aangever achter de spitsen. 6. Allesandro Cordaro (KV Mechelen) : maakte niet alleen de enige treffer van de match, maar was voor een uitbrekend Mechelen ook voortdurend dreigend. 7. Cheikhou Kouyaté (Anderlecht) : met zijn startsnelheid, wendbaarheid en kracht enkele keren redder in nood achterin. Pakte op cruciale momenten uit met prachtig verdedigend werk en hield zo zijn ex-team van een nochtans verdiende tegentreffer. 8. Davino Verhulst (STVV) : speelde tot wanhoop van de Genkse aanvallers een beresterke partij tegen zijn ex-club. Kansloos bij de twee treffers. 9. Christian Benteke (Genk) : ingebracht na rust, deed de wedstrijd kantelen en scoorde de overwinningstreffer voor Genk. Een opsteker na een aantal wedstrijden waaruit vooral Benteke's missers bijblijven. 10. Ibou Sawaneh (Bergen) : deed het als vervanger van de geblesseerde Matthys uitstekend als rechterflankaanvaller. Zeer sterk aan de bal, technisch vaardig, doelgericht. Op het einde moegestreden en vervangen.