Speler van de Week: Steeven Langil (Mouscron-Peruwelz)

18/08/14 om 08:59 - Bijgewerkt om 09:57

Onze top tien van de derde speeldag in de Jupiler Pro League.

Speler van de Week: Steeven Langil (Mouscron-Peruwelz)

Steeven Langil © Belga Image

1. Steeven Langil (Mouscron-Peruwelz): speelde Standard op een hoopje met zijn raids van op de linkerflank. Een van de revelaties van het seizoensbegin die snelheid en techniek combineert.

2. Nebojsa Pavlovic (KV Kortrijk) : heel sterke prestatie centraal achterin bij een zwaar gehavend KV Kortrijk. In vier speeldagen stond hij in de centrale as al op drie posities: centrale verdediger, verdedigende middenvelder, aanvallende middenvelder.

3. Habib Habibou (AA Gent): supergemotiveerd tegen zijn ex-ploeg. Scoorde, lokte een penalty uit, woog stevig op de bezoekende defensie en had veel geluk dat hij geen tweede gele kaart incasseerde in zijn enthousiasme.

4. Abdoulay Diaby (Moeskroen-Peruwelz) : goed voor twee goals en een assist. Heel aanwezig in het spel van Moeskroen, efficiënt en collectief denkend.

5. Björn Engels (Club Brugge): de jonge verdediger was een betrouwbaar slot op de deur achterin en lanceerde verschillende aanvallen met precieze inspeelpasses.

6. Andile Jali (KV Oostende): heel sterk in de balrecuperatie aan de zijde van Siani, fysiek stevig in de duels en niet te betrappen op balverlies.

7. Mitch Apau (Westerlo) : goed voor de assist bij het tweede Westelse doelpunt. De Nederlandse rechtsback onderscheidde zich met een paar knappe rushes op zijn flank.

8. Danijel Milicevic (AA Gent): zorgde voor de noodzakelijke beweeglijkheid in steun van de fysiek sterke targetman.

9. Jordan Lukaku (KV Oostende): beperkte stevig het actieradius van Tim Matthys, zorgde zelf voor veel diepgang en bulkt duidelijk van het zelfvertrouwen.

10. Besart Abdurahimi (Lokeren): krijgt de lastige taak om in de voetsporen te treden van Hamdi Harbaoui, maar maakte in elk geval een degelijk debuut. Toonde zich heel beweeglijk en scoorde.

Onze partners