1. Tim Matthys (RAEC Bergen) : scoorde met een schitterende vrijschop en rondde een voorzet van Chatelle keurig af. Quasi in zijn eentje het icoon van de Bergense hoop om alsnog in de hoogste klasse te blijven.

2. Andy Najar (Anderlecht) : zorgde voor de 'pre-assist' voor de eerste goal en voor de assist bij de tweede. Rechtsbuiten voor de rust, centrale middenvelder erna; Najar was telkens outstanding: balvast, snel, beweeglijk en aanspeelbaar.

3. Wouter Biebauw (KV Mechelen) : kwam door een blessure van Tome Pacovski in doel te staan op Cercle Brugge. Deed het daar, ondanks de nederlaag, zo goed dat hij bleef staan en ook tegen Lokeren met verve het Mechelse doel verdedigde.

4. Lior Refaelov (Club Brugge) : benadert stilaan zijn beste vorm en kan een grote Brugse troef worden in de play-offs. Enkel een doelpunt ontbrak nog om helemaal top te zijn.

5. Stijn De Smet (KV Kortrijk) : vorige week nog uitblinker in een centrale rol, nu vanaf de linkerkant spelend en weer twee goals. In de doelschuttersstand is Gouden Schoen Thorgan Hazard de enige middenvelder die hem voorafgaat.

6. Laurent Ciman (Standard) : speelde ijzersterk in het hem vertrouwde Jan Breydelstadion. Wie zich afvroeg waarom Ciman de laatste jaren een vaste waarde was in de kern van de Rode Duivels, kreeg zondag een antwoord.

7. Mads Junker (KV Mechelen) : begon na een aarzelend begin en enkele verkeerde passes toch goed te draaien als diepste man bij KVM. Zijn goal gaf de Deen duidelijk vertrouwen.

8. Timmy Simons (Club Brugge) : speelde een belangrijke rol op het Brugse middenveld, geholpen door al zijn ervaring. Sprong bij waar nodig, bij de vleugelbacks en in de centrale verdediging.

9. Brecht Dejaegere (AA Gent) : speelde prima in de rol van draaischijf bij AA Gent en leidde met een goede opening op Habibou het winnende doelpunt in.

10. Robson da Silva (OH Leuven) : speelde voor twee, organiseerde zijn verdediging uitstekend en kuiste achterin alles op. Leuven is nog niet dood.

1. Tim Matthys (RAEC Bergen) : scoorde met een schitterende vrijschop en rondde een voorzet van Chatelle keurig af. Quasi in zijn eentje het icoon van de Bergense hoop om alsnog in de hoogste klasse te blijven. 2. Andy Najar (Anderlecht) : zorgde voor de 'pre-assist' voor de eerste goal en voor de assist bij de tweede. Rechtsbuiten voor de rust, centrale middenvelder erna; Najar was telkens outstanding: balvast, snel, beweeglijk en aanspeelbaar. 3. Wouter Biebauw (KV Mechelen) : kwam door een blessure van Tome Pacovski in doel te staan op Cercle Brugge. Deed het daar, ondanks de nederlaag, zo goed dat hij bleef staan en ook tegen Lokeren met verve het Mechelse doel verdedigde. 4. Lior Refaelov (Club Brugge) : benadert stilaan zijn beste vorm en kan een grote Brugse troef worden in de play-offs. Enkel een doelpunt ontbrak nog om helemaal top te zijn. 5. Stijn De Smet (KV Kortrijk) : vorige week nog uitblinker in een centrale rol, nu vanaf de linkerkant spelend en weer twee goals. In de doelschuttersstand is Gouden Schoen Thorgan Hazard de enige middenvelder die hem voorafgaat. 6. Laurent Ciman (Standard) : speelde ijzersterk in het hem vertrouwde Jan Breydelstadion. Wie zich afvroeg waarom Ciman de laatste jaren een vaste waarde was in de kern van de Rode Duivels, kreeg zondag een antwoord. 7. Mads Junker (KV Mechelen) : begon na een aarzelend begin en enkele verkeerde passes toch goed te draaien als diepste man bij KVM. Zijn goal gaf de Deen duidelijk vertrouwen. 8. Timmy Simons (Club Brugge) : speelde een belangrijke rol op het Brugse middenveld, geholpen door al zijn ervaring. Sprong bij waar nodig, bij de vleugelbacks en in de centrale verdediging. 9. Brecht Dejaegere (AA Gent) : speelde prima in de rol van draaischijf bij AA Gent en leidde met een goede opening op Habibou het winnende doelpunt in. 10. Robson da Silva (OH Leuven) : speelde voor twee, organiseerde zijn verdediging uitstekend en kuiste achterin alles op. Leuven is nog niet dood.