Sinds het verlies tegen Westerlo op de vorige speeldag draagt Waasland-Beveren de rode lantaarn in onze Jupiler Pro League. De ploeg is te jong, zuchtte vrijdag een bestuurslid. Dat laatste werd zondag door een ander bestuurslid tegengesproken. De gemiddelde leeftijd in Westerlo bedroeg 24,1 jaar, bij de tegenstander 25,6. De keeperswals werd gestopt, met de Fransman Rudy Camacho (24) is er achterin wat ervaring bij en centraal op het middenveld maalt Ibrahima Seck zijn kilometers. Alleen voorin blijven ze jong: Aleksandar Boljevic en Siebe Schrijvers zijn 20, Zinho Gano 22. Het verschil met vorig seizoen is dat er geen Steeven Langil meer is, in zijn goeie dagen vorig seizoen mister 50 procent. Nu leidde dominantie na de rust in het Kuipje tot weinig uitgespeelde kansen. Bovendien is ook het vertrek van Thibault Moulin niet goed opgevangen. Seck liep in Westerlo overal en dus nergens. Een duidelijke taakverdeling tussen de nummers 6 en 8 was vorig seizoen lang een probleem, nu mede door schorsingen (Seck) of blessures opnieuw.

Het probleem van Waasland-Beveren is dat van vele kleintjes. Wie boven het maaiveld uitsteekt, wordt het jaar erna weggeplukt. Wat overblijft, heeft vaak net iets minder kwaliteit. Goeie wil is er voldoende. Net als vorig seizoen lieten ook dit jaar de spelers hun winstpremie in de eerste ronde van de beker vallen. Met dat geld gaat de club in januari op winterstage.

Sinds het verlies tegen Westerlo op de vorige speeldag draagt Waasland-Beveren de rode lantaarn in onze Jupiler Pro League. De ploeg is te jong, zuchtte vrijdag een bestuurslid. Dat laatste werd zondag door een ander bestuurslid tegengesproken. De gemiddelde leeftijd in Westerlo bedroeg 24,1 jaar, bij de tegenstander 25,6. De keeperswals werd gestopt, met de Fransman Rudy Camacho (24) is er achterin wat ervaring bij en centraal op het middenveld maalt Ibrahima Seck zijn kilometers. Alleen voorin blijven ze jong: Aleksandar Boljevic en Siebe Schrijvers zijn 20, Zinho Gano 22. Het verschil met vorig seizoen is dat er geen Steeven Langil meer is, in zijn goeie dagen vorig seizoen mister 50 procent. Nu leidde dominantie na de rust in het Kuipje tot weinig uitgespeelde kansen. Bovendien is ook het vertrek van Thibault Moulin niet goed opgevangen. Seck liep in Westerlo overal en dus nergens. Een duidelijke taakverdeling tussen de nummers 6 en 8 was vorig seizoen lang een probleem, nu mede door schorsingen (Seck) of blessures opnieuw. Het probleem van Waasland-Beveren is dat van vele kleintjes. Wie boven het maaiveld uitsteekt, wordt het jaar erna weggeplukt. Wat overblijft, heeft vaak net iets minder kwaliteit. Goeie wil is er voldoende. Net als vorig seizoen lieten ook dit jaar de spelers hun winstpremie in de eerste ronde van de beker vallen. Met dat geld gaat de club in januari op winterstage.