Dat bevestigt zijn advocaat Kris Luyckx.

De deal met justitie houdt in dat Veljkovic zich ertoe verbindt om oprechte en volledige verklaringen af te leggen over zijn aandeel in het dossier en over de rol van derden. In ruil krijgt hij een celstraf van vijf jaar met uitstel, een boete van 80.000 euro met uitstel en zal zijn illegaal verkregen vermogen verbeurd verklaard worden. Dat blijkt uit de toelichting van de overeenkomst op een persconferentie in Antwerpen.

Eerste spijtoptant

Veljkovic wordt daarmee de eerste spijtoptant in ons land. De wet op spijtoptanten is van kracht sinds september. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) herinnert er op Twitter aan dat de wet een 'instrument is om in moeilijke onderzoeken cruciale informatie te bekomen'.

Luyckx had ook de vrijlating gevraagd en heeft die gekregen van de raadkamer, onder strenge voorwaarden. Onder die voorwaarden zijn, zo had de advocaat eerder laten weten, het niet verlaten van België, geen contacten hebben met een aantal betrokkenen en dat hij ter beschikking blijft van de onderzoekers.'

Spilfiguur

Veljkovic geldt als de spilfiguur in het onderzoek naar witwaspraktijken en wedstrijdvervalsing in het Belgische voetbal. Hij werd in oktober officieel in verdenking gesteld en aangehouden voor deelname aan een criminele organisatie, witwassen en private omkoping.

Concreet wordt hij er onder meer van verdacht dat hij wedstrijden probeerden te regelen voor KV Mechelen tijdens de degradatiestrijd van vorig seizoen in de Jupiler Pro League.

Dat bevestigt zijn advocaat Kris Luyckx.De deal met justitie houdt in dat Veljkovic zich ertoe verbindt om oprechte en volledige verklaringen af te leggen over zijn aandeel in het dossier en over de rol van derden. In ruil krijgt hij een celstraf van vijf jaar met uitstel, een boete van 80.000 euro met uitstel en zal zijn illegaal verkregen vermogen verbeurd verklaard worden. Dat blijkt uit de toelichting van de overeenkomst op een persconferentie in Antwerpen.Veljkovic wordt daarmee de eerste spijtoptant in ons land. De wet op spijtoptanten is van kracht sinds september. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) herinnert er op Twitter aan dat de wet een 'instrument is om in moeilijke onderzoeken cruciale informatie te bekomen'.Luyckx had ook de vrijlating gevraagd en heeft die gekregen van de raadkamer, onder strenge voorwaarden. Onder die voorwaarden zijn, zo had de advocaat eerder laten weten, het niet verlaten van België, geen contacten hebben met een aantal betrokkenen en dat hij ter beschikking blijft van de onderzoekers.'Veljkovic geldt als de spilfiguur in het onderzoek naar witwaspraktijken en wedstrijdvervalsing in het Belgische voetbal. Hij werd in oktober officieel in verdenking gesteld en aangehouden voor deelname aan een criminele organisatie, witwassen en private omkoping. Concreet wordt hij er onder meer van verdacht dat hij wedstrijden probeerden te regelen voor KV Mechelen tijdens de degradatiestrijd van vorig seizoen in de Jupiler Pro League.