Sporting Lokeren te koop: (minimum) twintig miljoen euro

© BELGA
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Lokerenvoorzitter Roger Lambrecht is al enkele jaren op zoek naar een opvolger. Chinese investeerders houdt hij af. Nochtans zijn die bereid de nodige centen op tafel te leggen, zo erkent hij in Sport/Voetbalmagazine.

De opvolging van Georges Leekens was snel beklonken: twee dagen na zijn ontslag werd Runar Kristinsson aangesteld als nieuwe coach van Sporting Lokeren. De opvolging van voorzitter Roger Lambrecht sleept langer aan. Al enkele jaren herhaalt de ondertussen 85-jarige bandenmagnaat dat hij zijn club wil verkopen. Voor het eerst plakt hij daar nu ook een bedrag op: minimum twintig miljoen euro.

‘De club is opgesplitst in twee bedrijfsstructuren. De ene omhelst alle immobiliën (waaronder de nieuwe tribune) en is tien miljoen euro waard. De andere betreft alle voetbalactiviteiten, maar als ik alleen al aan de sportieve waarde van de ploeg denk, kom je al snel op een bedrag van minstens tien miljoen euro’, aldus Lambrecht. Waarbij hij verduidelijkt dat een overnemer niet noodzakelijk beide clubactiva moet overnemen.

Nog steeds hoopt Lambrecht op een investeerder uit de regio. ‘Maar het probleem zijn de centen.’ Dat is dan weer geen issue voor buitenlandse investeerders. Lambrecht: ‘Nagenoeg elke week krijg ik aanbiedingen uit China, maar daar wil ik niet aan verkopen. Dan weet je niet wat er met je club gebeurt. Voor hetzelfde geld bestaat Lokeren een jaar later niet meer. Of zijn ze er enkel op uit om Aziatische spelers hier in de vitrine te plaatsen. Daar doe ik niet aan mee.’

Dat Lambrecht in geval van een buitenlandse overname geen vinger meer in de pap heeft bij zijn geliefde club, speelt wellicht ook een rol. De voorzitter maakt zich niet druk: ‘Ik heb mijn leeftijd, maar een overname hoeft niet vandaag of morgen, ik heb nog tijd.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content