Het gaat om geld dat voetbalclub Sporting Charleroi moet betalen aan de stad voor het gebruik van het Stade Communal. De rechtsprocedure werd enkele maanden geleden uitgesteld, maar burgemeester Paul Ficheroulle (PS) liet nu weten dat het stadsbestuur niet van plan is de schuldvordering te laten vallen.

Ficheroulle verduidelijkte ook dat voorzitter Abbas Bayat sinds 2008 systematisch te weinig huur betaalde. De clubvoorzitter ging van zijn kant in het verweer door te stellen dat zijn club een andere interpretatie van de overeenkomst heeft en dat het in tegendeel de stad Charleroi is die niet aan bepaalde voorwaarden voldeed.

In ieder geval, de verschuldigde 2,1 miljoen euro hangt als een zwaard van Damocles boven Mambour. Jammer, want de ploeg doet het niet slecht en staat momenteel tweede achter Eupen, leider in tweede klasse. (MS/Belga)

Het gaat om geld dat voetbalclub Sporting Charleroi moet betalen aan de stad voor het gebruik van het Stade Communal. De rechtsprocedure werd enkele maanden geleden uitgesteld, maar burgemeester Paul Ficheroulle (PS) liet nu weten dat het stadsbestuur niet van plan is de schuldvordering te laten vallen. Ficheroulle verduidelijkte ook dat voorzitter Abbas Bayat sinds 2008 systematisch te weinig huur betaalde. De clubvoorzitter ging van zijn kant in het verweer door te stellen dat zijn club een andere interpretatie van de overeenkomst heeft en dat het in tegendeel de stad Charleroi is die niet aan bepaalde voorwaarden voldeed. In ieder geval, de verschuldigde 2,1 miljoen euro hangt als een zwaard van Damocles boven Mambour. Jammer, want de ploeg doet het niet slecht en staat momenteel tweede achter Eupen, leider in tweede klasse. (MS/Belga)