De stad Charleroi begint in november met de gedeeltelijke afbraak van het Stade du Pays, waar Sporting Charleroi zijn thuismatchen speelt. De capaciteit van het stadion zal gereduceerd worden tot 14.000 plaatsen.

De stad heeft geen andere optie aangezien het stadion zonder bouwvergunningen werd aangepast en uitgebreid voor Euro 2000. De Raad van State heeft echter bevolen om op te treden tegen illegale constructies, zodat de stad verplicht is - op straffe van dwangsommen - op te draaien voor een stadion dat haar nu al meer dan 40 miljoen euro heeft gekost.

"In overeenstemming met de uitspraken van de RvS en het hof van beroep," zo verduidelijkt schepen Antoine Tanzili in L'Avenir, "zullen we een deel van het stadion, meer bepaald de bovenste tribunes T2, T3 en T3, afbreken".

De werken zullen in fases gebeuren en starten vanaf de maand november, aldus nog Tanzili.

Charleroi staat momenteel aan de leiding in tweede klasse en maakt dus nog kans op promotie naar de Jupiler Pro League.(KVDA)

De stad Charleroi begint in november met de gedeeltelijke afbraak van het Stade du Pays, waar Sporting Charleroi zijn thuismatchen speelt. De capaciteit van het stadion zal gereduceerd worden tot 14.000 plaatsen. De stad heeft geen andere optie aangezien het stadion zonder bouwvergunningen werd aangepast en uitgebreid voor Euro 2000. De Raad van State heeft echter bevolen om op te treden tegen illegale constructies, zodat de stad verplicht is - op straffe van dwangsommen - op te draaien voor een stadion dat haar nu al meer dan 40 miljoen euro heeft gekost. "In overeenstemming met de uitspraken van de RvS en het hof van beroep," zo verduidelijkt schepen Antoine Tanzili in L'Avenir, "zullen we een deel van het stadion, meer bepaald de bovenste tribunes T2, T3 en T3, afbreken". De werken zullen in fases gebeuren en starten vanaf de maand november, aldus nog Tanzili. Charleroi staat momenteel aan de leiding in tweede klasse en maakt dus nog kans op promotie naar de Jupiler Pro League.(KVDA)