Zulte Waregem droomt al enkele jaren van een vernieuwd Regenboogstadion. Maar zoals bij veel clubs liep ook dit dossier vertraging op. Volgens de oorspronkelijke plannen hadden de werkzaamheden in het voorjaar van 2012 moeten starten, zodat begin volgend seizoen alles klaar zou zijn. Maar omdat de geraamde kostprijs van 25 miljoen euro gevoelig opliep, staat het project 'on hold'.

"Het stadsbestuur, projectontwikkelaar Rainbow en Zulte Waregem onderhandelen nog over de juiste formule, maar het gaat de goede richting uit", zegt Patrick Decuyper. "Om alles betaalbaar te houden, moet Rainbow iets meer investeren en moet de kostprijs zakken. Dus moeten ook wij water bij de wijn doen wat betreft de afwerking van het stadion: geen elektrische trappen, maar gewone trappen of geen volledig sloop van de hoofdtribune, maar alleen het onderste deel vernieuwen... Het totale aantal plaatsen - 14.000 - blijft wel behouden."

Decuyper hoopt de onderhandelingen tegen eind dit jaar af te ronden, zodat de projectontwikkelaar in de loop van volgend seizoen met de verbouwingen kan beginnen, zonder dat Zulte Waregem, zoals eerst voorzien, naar een ander stadion (Gent, Moeskroen, Roeselare...) verhuist. "We vrezen dat ons dat te veel supporters en sponsors zou kosten. We hebben al veel moeite gedaan om meer fans te lokken, het zou zonde zijn om die weer te verliezen. Ook dat bespreken we nog met Rainbow. De werkzaamheden zouden dan wel langer dan één seizoen duren, maar dat nadeel nemen we er bij. Met een goede planning zullen we niet veel capaciteit verliezen en zal de hinder beperkt blijven."

Academie

In december/januari zou volgens Decuyper wel gestart worden met de bouw van een gloednieuw jeugdcomplex. "Met kleedkamers voor alle ploegen tot de U15, bureaus voor de hele staff, een cafetaria, plus een verzorgings-, fitness-, compilatie- en slaaplokaal. De academie komt in het verlengde van de kleedkamers/cafetaria op onze oefenterreinen tegenover het stadion. Begin volgend seizoen moet alles afgewerkt zijn. Een ambitieuze investering, maar noodzakelijk voor ons jeugdproject." (JC)

Zulte Waregem droomt al enkele jaren van een vernieuwd Regenboogstadion. Maar zoals bij veel clubs liep ook dit dossier vertraging op. Volgens de oorspronkelijke plannen hadden de werkzaamheden in het voorjaar van 2012 moeten starten, zodat begin volgend seizoen alles klaar zou zijn. Maar omdat de geraamde kostprijs van 25 miljoen euro gevoelig opliep, staat het project 'on hold'."Het stadsbestuur, projectontwikkelaar Rainbow en Zulte Waregem onderhandelen nog over de juiste formule, maar het gaat de goede richting uit", zegt Patrick Decuyper. "Om alles betaalbaar te houden, moet Rainbow iets meer investeren en moet de kostprijs zakken. Dus moeten ook wij water bij de wijn doen wat betreft de afwerking van het stadion: geen elektrische trappen, maar gewone trappen of geen volledig sloop van de hoofdtribune, maar alleen het onderste deel vernieuwen... Het totale aantal plaatsen - 14.000 - blijft wel behouden."Decuyper hoopt de onderhandelingen tegen eind dit jaar af te ronden, zodat de projectontwikkelaar in de loop van volgend seizoen met de verbouwingen kan beginnen, zonder dat Zulte Waregem, zoals eerst voorzien, naar een ander stadion (Gent, Moeskroen, Roeselare...) verhuist. "We vrezen dat ons dat te veel supporters en sponsors zou kosten. We hebben al veel moeite gedaan om meer fans te lokken, het zou zonde zijn om die weer te verliezen. Ook dat bespreken we nog met Rainbow. De werkzaamheden zouden dan wel langer dan één seizoen duren, maar dat nadeel nemen we er bij. Met een goede planning zullen we niet veel capaciteit verliezen en zal de hinder beperkt blijven."AcademieIn december/januari zou volgens Decuyper wel gestart worden met de bouw van een gloednieuw jeugdcomplex. "Met kleedkamers voor alle ploegen tot de U15, bureaus voor de hele staff, een cafetaria, plus een verzorgings-, fitness-, compilatie- en slaaplokaal. De academie komt in het verlengde van de kleedkamers/cafetaria op onze oefenterreinen tegenover het stadion. Begin volgend seizoen moet alles afgewerkt zijn. Een ambitieuze investering, maar noodzakelijk voor ons jeugdproject." (JC)