De Luikse supportersfederaties zijn niet te spreken over de beslissing van Standard-voorzitter en tevens clubeigenaar Roland Duchâtelet om coach Mircea Rednic op eigen houtje buiten te werken.

Daarnaast is er ook onvrede over de 20 miljoen euro aan dividenden die Duchâtelet uitkeerde. "We aanvaarden het niet dat hij onze club kapotmaakt en willen daarom iedereen mobiliseren om hem te laten opstappen als hoofdaandeelhouder", klonk het.

De voorzitters van de supportersfederaties kwamen al samen om de recente beslissingen van Duchâtelet te bespreken en mogelijke acties tegen hun voorzitter te plannen.

"Volgens Louis Smal, bestuurslid bij Standard en voorzitter van de supportersfederatie 'Famille des Rouches', werd de dividenduitkering niet onder de bestuurders besproken. Daarnaast benadrukte hij dat de beslissing om niet met de coach verder te gaan, genomen is zonder medeweten van de raad van bestuur. Om zijn onvrede kenbaar te maken heeft Louis Smal dan ook beslist om tijdens de bijzondere algemene vergadering van de club zijn ontslag als bestuurslid in te dienen", aldus de supportersfederaties.

'Geen bedrijf'

"Roland Duchâtelet moet beseffen dat een voetbalclub geen bedrijf is. De belangen van een club zijn bijna niet te verenigen met de financiële belangen van een aandeelhouder. Standard is een Waalse club die veel bijgedragen heeft aan de geschiedenis van het Belgische voetbal. De voorzitter moet begrijpen dat Standard een instituut is, een mythe die nooit vernietigd kan worden. Met zijn recente beslissingen valt hij onze fundamentele waarden aan. In de eerstvolgende dagen stellen wij alvast een actieplan op." (Belga/INM)

De Luikse supportersfederaties zijn niet te spreken over de beslissing van Standard-voorzitter en tevens clubeigenaar Roland Duchâtelet om coach Mircea Rednic op eigen houtje buiten te werken. Daarnaast is er ook onvrede over de 20 miljoen euro aan dividenden die Duchâtelet uitkeerde. "We aanvaarden het niet dat hij onze club kapotmaakt en willen daarom iedereen mobiliseren om hem te laten opstappen als hoofdaandeelhouder", klonk het. De voorzitters van de supportersfederaties kwamen al samen om de recente beslissingen van Duchâtelet te bespreken en mogelijke acties tegen hun voorzitter te plannen. "Volgens Louis Smal, bestuurslid bij Standard en voorzitter van de supportersfederatie 'Famille des Rouches', werd de dividenduitkering niet onder de bestuurders besproken. Daarnaast benadrukte hij dat de beslissing om niet met de coach verder te gaan, genomen is zonder medeweten van de raad van bestuur. Om zijn onvrede kenbaar te maken heeft Louis Smal dan ook beslist om tijdens de bijzondere algemene vergadering van de club zijn ontslag als bestuurslid in te dienen", aldus de supportersfederaties. 'Geen bedrijf' "Roland Duchâtelet moet beseffen dat een voetbalclub geen bedrijf is. De belangen van een club zijn bijna niet te verenigen met de financiële belangen van een aandeelhouder. Standard is een Waalse club die veel bijgedragen heeft aan de geschiedenis van het Belgische voetbal. De voorzitter moet begrijpen dat Standard een instituut is, een mythe die nooit vernietigd kan worden. Met zijn recente beslissingen valt hij onze fundamentele waarden aan. In de eerstvolgende dagen stellen wij alvast een actieplan op." (Belga/INM)