Volgens Standard gaat het om een beslissing in onderling overleg. "De negatieve sportieve resultaten hebben ertoe geleid dat de beide partijen de nodige conclusies moesten trekken", luidt het.

Standard wil "voor de herneming van de trainingen volgend seizoen" een nieuwe hoofdtrainer aanstellen. In afwachting krijgt José Jeunechamps de sportieve touwtjes in handen. Die trainde tussen 2007 en 2012 de Luikse beloften. Hij zal die functie komend seizoen weer opnemen als vervanger van Alexandre Chteline.

Jeunechamps zal worden bijgestaan door Eric Deflandre, Luigi Pieroni, Philippe Vande Walle en fysiektrainers Kevin Miny en Dorian Deflandre. Thierry Verjans verlaat de staff van de A-kern om zich opnieuw te focussen op de sportieve leiding van het opleidingscentrum.

Aleksandar Jankovic volgde begin september na vijf speeldagen Yannick Ferrera op, die hem op zijn beurt verving bij KV Mechelen. Onder Jankovic slaagde Standard er niet in een plaats in play-off 1 af te dwingen. De Luikenaars beëindigden de reguliere competitie pas als negende en werden verwezen naar play-off 2. Daarin loopt het momenteel evenmin. Met 2 op 9 staat Standard pas vijfde in groep A.

Het 2-2 gelijkspel vrijdag tegen Union bleek voor het Standardbestuur de spreekwoordelijke druppel. Ook de Luikse supporters drongen inmiddels op zijn vertrek aan. "De club bedankt Aleksandar Jankovic voor zijn bijdrage en wenst hem het beste toe in het vervolg van zijn carrière", klinkt het nog.

Volgens Standard gaat het om een beslissing in onderling overleg. "De negatieve sportieve resultaten hebben ertoe geleid dat de beide partijen de nodige conclusies moesten trekken", luidt het. Standard wil "voor de herneming van de trainingen volgend seizoen" een nieuwe hoofdtrainer aanstellen. In afwachting krijgt José Jeunechamps de sportieve touwtjes in handen. Die trainde tussen 2007 en 2012 de Luikse beloften. Hij zal die functie komend seizoen weer opnemen als vervanger van Alexandre Chteline. Jeunechamps zal worden bijgestaan door Eric Deflandre, Luigi Pieroni, Philippe Vande Walle en fysiektrainers Kevin Miny en Dorian Deflandre. Thierry Verjans verlaat de staff van de A-kern om zich opnieuw te focussen op de sportieve leiding van het opleidingscentrum. Aleksandar Jankovic volgde begin september na vijf speeldagen Yannick Ferrera op, die hem op zijn beurt verving bij KV Mechelen. Onder Jankovic slaagde Standard er niet in een plaats in play-off 1 af te dwingen. De Luikenaars beëindigden de reguliere competitie pas als negende en werden verwezen naar play-off 2. Daarin loopt het momenteel evenmin. Met 2 op 9 staat Standard pas vijfde in groep A. Het 2-2 gelijkspel vrijdag tegen Union bleek voor het Standardbestuur de spreekwoordelijke druppel. Ook de Luikse supporters drongen inmiddels op zijn vertrek aan. "De club bedankt Aleksandar Jankovic voor zijn bijdrage en wenst hem het beste toe in het vervolg van zijn carrière", klinkt het nog.