Standard moet op 23 oktober voor de geschillencommissie van de KBVB verschijnen voor de incidenten tijdens de thuismatch van de tiende speeldag tegen Anderlecht. Scheidsrechter van dienst Alexander Boucaut moest de topper tot twee keer toe stilleggen omdat supporters van de thuisploeg vuurpijlen en rookbommen in het doelgebied van Anderlechtdoelman Silvio Proto gooiden, uit protest tegen het spelniveau en de gang van zaken bij hun club. Standard won het duel uiteindelijk met 2-1.

Los van eventuele sancties die de KBVB zal opleggen, willen de Rouches ook zelf hun supporters straffen. "De daders moeten een stadionverbod vrezen en de leden van de supportersclub Ultras Inferno 96, die naar eigen zeggen de aanstokers waren, krijgen een verbod om uitwedstrijden bij te wonen", meldt de club. (KVDA)

Standard moet op 23 oktober voor de geschillencommissie van de KBVB verschijnen voor de incidenten tijdens de thuismatch van de tiende speeldag tegen Anderlecht. Scheidsrechter van dienst Alexander Boucaut moest de topper tot twee keer toe stilleggen omdat supporters van de thuisploeg vuurpijlen en rookbommen in het doelgebied van Anderlechtdoelman Silvio Proto gooiden, uit protest tegen het spelniveau en de gang van zaken bij hun club. Standard won het duel uiteindelijk met 2-1. Los van eventuele sancties die de KBVB zal opleggen, willen de Rouches ook zelf hun supporters straffen. "De daders moeten een stadionverbod vrezen en de leden van de supportersclub Ultras Inferno 96, die naar eigen zeggen de aanstokers waren, krijgen een verbod om uitwedstrijden bij te wonen", meldt de club. (KVDA)