Emond begon zijn profcarrière in 2010 bij Royal Excelsior Virton en vond er in 90 wedstrijden 44 keer de weg naar de netten. Dat was ook Waasland-Beveren niet ontgaan en in juni 2013 strikten de Waaslanders de vlotscorende aanvaller voor drie seizoenen. Bij Waasland-Beveren maakte hij in 50 wedstrijden zeventien doelpunten, vorig seizoen eindigde hij nog als derde in de topschuttersstand.

"We volgden Renaud al een tijdje en zijn van oordeel dat dit voor hem het juiste moment is om een nieuwe stap in zijn carrière te zetten", aldus sportief directeur Axel Lawarée op de clubwebsite. "We zijn dan ook heel tevreden dat hij voor Standard kiest, terwijl meerdere andere Belgische clubs eveneens geïnteresseerd waren. Hij is jong, Belg én kent onze competitie. We hopen dat hij snel zijn draai vindt bij ons en de netten opnieuw kan doen trillen."

Emond moet bij de krasselende Rouches voor de nodige offensieve stootkracht gaan zorgen. Na de ontluisterende 7-1 competitienederlaag van zondag op Club Brugge staat Standard met zeven op achttien op een troosteloze elfde plaats in de stand. (NSK)

Emond begon zijn profcarrière in 2010 bij Royal Excelsior Virton en vond er in 90 wedstrijden 44 keer de weg naar de netten. Dat was ook Waasland-Beveren niet ontgaan en in juni 2013 strikten de Waaslanders de vlotscorende aanvaller voor drie seizoenen. Bij Waasland-Beveren maakte hij in 50 wedstrijden zeventien doelpunten, vorig seizoen eindigde hij nog als derde in de topschuttersstand."We volgden Renaud al een tijdje en zijn van oordeel dat dit voor hem het juiste moment is om een nieuwe stap in zijn carrière te zetten", aldus sportief directeur Axel Lawarée op de clubwebsite. "We zijn dan ook heel tevreden dat hij voor Standard kiest, terwijl meerdere andere Belgische clubs eveneens geïnteresseerd waren. Hij is jong, Belg én kent onze competitie. We hopen dat hij snel zijn draai vindt bij ons en de netten opnieuw kan doen trillen."Emond moet bij de krasselende Rouches voor de nodige offensieve stootkracht gaan zorgen. Na de ontluisterende 7-1 competitienederlaag van zondag op Club Brugge staat Standard met zeven op achttien op een troosteloze elfde plaats in de stand. (NSK)