Wat is jouw reactie op het ontslag van Yannick Ferrera? En wat vind je van de timing?

Danvoye: 'Het is de kroniek van een aangekondigd ontslag. Hij zou al veel eerder buitengevlogen zijn mocht Standard de beker niet gewonnen hebben. Sinds de niet-kwalificatie voor play-off 1 vorig seizoen, zat hij op de wip. Toen hij aan de competitie begon, zei hij openlijk dat elke match de laatste zou kunnen zijn voor hem. Privé klaagde hij over de verwerpelijke sfeer op de club en over het gebrek aan contacten met zijn bazen. Sport/Voetbalmagazine bracht vorige week nog een samenvatting van de situatie bij Standard. Ondertussen bevestigde een bestuurslid ons dat het artikel de nagel op de kop was ! Ook al was het voor Standard een moeilijk verteerbaar stuk...

Yannick Ferrera werd helemaal niet betrokken bij het transferbeleid. Over sommige transfers las hij voor het eerst in de pers. Had hij geen punt gepakt op Brugge, dan was hij vermoedelijk al een paar dagen eerder afgevoerd. Maar waarom werd er dan gewacht tot vandaag ? Met de interlandbreak had de nieuwe trainer twee weken de tijd gehad om zijn kern te leren kennen. Standard speelt zondag een topper tegen KRC Genk, de club heeft dus alleen maar tijd verloren.

Is Aleksandar Jankovic een goede keuze?

Zijn prestaties bij KV Mechelen springen in ieder geval niet in het oog. Maar hij heeft een aantal kwaliteiten die voor hem pleiten. Hij is een opgevoede man, hij praat verzorgd, hij beheerst het Frans perfect, hij kan urenlang intelligent over voetbal praten, en hij komt zeer goed over. Ik denk dat hem dat soms geholpen heeft wanneer zijn ploeg door woelige wateren ging. Een hooligan-coach in trainingspak die geen blad voor de mond neemt zou het misschien niet zo lang uitzingen als deze Servische gentleman. Het valt wel nog af te wachten wat hij Standard kan bijbrengen. Zijn leermeester, Slavo Muslin, heeft er een jaar geleden zijn tanden nog op stukgebeten...

Hoe verklaar je dat de lijn tussen KV Mechelen en Standard opnieuw geopend werd?

De komst van Jankovic heeft natuurlijk veel te maken met Olivier Renard. We weten niet of hij echt alle macht in handen heeft bij Standard omdat de indruk bestaat dat nogal wat mensen zich met het sportieve beleid proberen in te laten : Renard, Daniel Van Buyten, Bruno Venanzi, Christophe Henrotay. Wat opvalt is wel dat Jankovic een cliënt is van makelaar Dejan Veljkovic. Dat wil dus zeggen dat Christophe Henrotay er niet in geslaagd is om het bestuur te overtuigen van een van zijn cliënten, zoals Vitor Pereira. De aanstelling van Jankovic is misschien een teken dat de macht van het duo Henrotay-Van Buyten aan het afbrokkelen is.

Wat is jouw reactie op het ontslag van Yannick Ferrera? En wat vind je van de timing?Danvoye: 'Het is de kroniek van een aangekondigd ontslag. Hij zou al veel eerder buitengevlogen zijn mocht Standard de beker niet gewonnen hebben. Sinds de niet-kwalificatie voor play-off 1 vorig seizoen, zat hij op de wip. Toen hij aan de competitie begon, zei hij openlijk dat elke match de laatste zou kunnen zijn voor hem. Privé klaagde hij over de verwerpelijke sfeer op de club en over het gebrek aan contacten met zijn bazen. Sport/Voetbalmagazine bracht vorige week nog een samenvatting van de situatie bij Standard. Ondertussen bevestigde een bestuurslid ons dat het artikel de nagel op de kop was ! Ook al was het voor Standard een moeilijk verteerbaar stuk...Yannick Ferrera werd helemaal niet betrokken bij het transferbeleid. Over sommige transfers las hij voor het eerst in de pers. Had hij geen punt gepakt op Brugge, dan was hij vermoedelijk al een paar dagen eerder afgevoerd. Maar waarom werd er dan gewacht tot vandaag ? Met de interlandbreak had de nieuwe trainer twee weken de tijd gehad om zijn kern te leren kennen. Standard speelt zondag een topper tegen KRC Genk, de club heeft dus alleen maar tijd verloren.Is Aleksandar Jankovic een goede keuze?Zijn prestaties bij KV Mechelen springen in ieder geval niet in het oog. Maar hij heeft een aantal kwaliteiten die voor hem pleiten. Hij is een opgevoede man, hij praat verzorgd, hij beheerst het Frans perfect, hij kan urenlang intelligent over voetbal praten, en hij komt zeer goed over. Ik denk dat hem dat soms geholpen heeft wanneer zijn ploeg door woelige wateren ging. Een hooligan-coach in trainingspak die geen blad voor de mond neemt zou het misschien niet zo lang uitzingen als deze Servische gentleman. Het valt wel nog af te wachten wat hij Standard kan bijbrengen. Zijn leermeester, Slavo Muslin, heeft er een jaar geleden zijn tanden nog op stukgebeten... Hoe verklaar je dat de lijn tussen KV Mechelen en Standard opnieuw geopend werd?De komst van Jankovic heeft natuurlijk veel te maken met Olivier Renard. We weten niet of hij echt alle macht in handen heeft bij Standard omdat de indruk bestaat dat nogal wat mensen zich met het sportieve beleid proberen in te laten : Renard, Daniel Van Buyten, Bruno Venanzi, Christophe Henrotay. Wat opvalt is wel dat Jankovic een cliënt is van makelaar Dejan Veljkovic. Dat wil dus zeggen dat Christophe Henrotay er niet in geslaagd is om het bestuur te overtuigen van een van zijn cliënten, zoals Vitor Pereira. De aanstelling van Jankovic is misschien een teken dat de macht van het duo Henrotay-Van Buyten aan het afbrokkelen is.