Mehdi Carcela speelt morgenavond niet met Standard tegen AA Gent. Dat scheelt. Gent weet vandaag of Moses Simon de aftrap haalt. Dat maakt ook een flink verschil bij de bezoekers. De meeste deelnemers aan play-off 1 hangen voor een goeie prestatie af van één of twee spelers.

Neem Neeskens Kebano weg en Sporting Charleroi verliest een stuk van zijn magie. Met een goeie Dennis Praet en Steven Defour kan de titel Anderlecht niet ontsnappen. Maar vorige week waren Praet en Defour niet goed, en dan kan Anderlecht het verschil niet maken tegen een tegenstander die wel in vorm is. De Belgische topclubs hebben allemaal een ruime kern, maar als het op kwaliteit aankomt, is de spoeling een pak dunner dan wat we gewend zijn in de topcompetities waar nog amper onderscheid is tussen bankzitters en titularissen.

De vraag mag ook gesteld worden naar de betrokkenheid en de drive bij de spelers van de topclubs zelf. In een wereldje waarin het dagelijks gonst van de transfergeruchten en waar iedere topspeler in België droomt van een stap hogerop, is het niet verwonderlijk dat _vaak door ons snel omhoog geschreven_ grote talenten al met hun gedachten in het buitenland vertoeven terwijl de strijd om de prijzen hier ten lande nog volop woedt. Niet alle spelers bij Anderlecht zaten zondag in zak en as na de nederlaag op Standard.

Blessure van Carcela

Los daarvan blijft het onwaarschijnlijk hoe Standard, door vriend en tegenstander op dit moment beschouwd als de best voetballende ploeg in de hoogste klasse, vanuit de anonimiteit op het voorplan trad. Wie een maand geleden bij Sport/Voetbalmagazine had gevraagd of er ook geen special 'Standard kampioen' moest voorbereid worden, was vierkant uitgelachen geweest. Maar als Standard morgen Gent klopt, is dat een scenario waarmee vanaf dan rekening moet gehouden worden. Misschien komt morgen zelfs nog eens Jonathan Legear piepen, die een paar maand geleden naar Sclessin terugkeerde en daarmee aan zijn vijfde club in anderhalf jaar toe was. Legear komt door de blessure van Carcela waarschijnlijk in de kern en krijgt misschien wel de kans om na 369 dagen zonder voetbal nog eens over het veld te stormen.

Wie vandaag geld inzet om een titel van Standard, kan nog veel geld verdienen. Morgenavond kan dat anders zijn.

'Wil je zelf ook de uitslagen van de Play-OfF 1-matchen voorspellen?

Doe dan mee aan onze gratis voetbalpronostiek op www.Sportmagazine.be/sportprono en maak kans om een match van Real Madrid bij te wonen.'

Mehdi Carcela speelt morgenavond niet met Standard tegen AA Gent. Dat scheelt. Gent weet vandaag of Moses Simon de aftrap haalt. Dat maakt ook een flink verschil bij de bezoekers. De meeste deelnemers aan play-off 1 hangen voor een goeie prestatie af van één of twee spelers. Neem Neeskens Kebano weg en Sporting Charleroi verliest een stuk van zijn magie. Met een goeie Dennis Praet en Steven Defour kan de titel Anderlecht niet ontsnappen. Maar vorige week waren Praet en Defour niet goed, en dan kan Anderlecht het verschil niet maken tegen een tegenstander die wel in vorm is. De Belgische topclubs hebben allemaal een ruime kern, maar als het op kwaliteit aankomt, is de spoeling een pak dunner dan wat we gewend zijn in de topcompetities waar nog amper onderscheid is tussen bankzitters en titularissen.De vraag mag ook gesteld worden naar de betrokkenheid en de drive bij de spelers van de topclubs zelf. In een wereldje waarin het dagelijks gonst van de transfergeruchten en waar iedere topspeler in België droomt van een stap hogerop, is het niet verwonderlijk dat _vaak door ons snel omhoog geschreven_ grote talenten al met hun gedachten in het buitenland vertoeven terwijl de strijd om de prijzen hier ten lande nog volop woedt. Niet alle spelers bij Anderlecht zaten zondag in zak en as na de nederlaag op Standard.Los daarvan blijft het onwaarschijnlijk hoe Standard, door vriend en tegenstander op dit moment beschouwd als de best voetballende ploeg in de hoogste klasse, vanuit de anonimiteit op het voorplan trad. Wie een maand geleden bij Sport/Voetbalmagazine had gevraagd of er ook geen special 'Standard kampioen' moest voorbereid worden, was vierkant uitgelachen geweest. Maar als Standard morgen Gent klopt, is dat een scenario waarmee vanaf dan rekening moet gehouden worden. Misschien komt morgen zelfs nog eens Jonathan Legear piepen, die een paar maand geleden naar Sclessin terugkeerde en daarmee aan zijn vijfde club in anderhalf jaar toe was. Legear komt door de blessure van Carcela waarschijnlijk in de kern en krijgt misschien wel de kans om na 369 dagen zonder voetbal nog eens over het veld te stormen.Wie vandaag geld inzet om een titel van Standard, kan nog veel geld verdienen. Morgenavond kan dat anders zijn.