Op 30 juli laatstleden vloog de U17 van Standard naar China om er een internationaal toernooi te spelen. Voor de jeugdspelers een geweldige ervaring -aangemoedigd door coördinator Thierry Verjans- en voor de club een uitstekende gelegenheid om de banden met het nieuwe beloofde land in de voetbalwereld aan te halen.

Begin september waren het op hun beurt de jeugdspelers van Guangzhou die te gast waren op de Académie in Luik, waar ze een wedstrijd speelden tegen de U19 van Standard. Het versterkt de geruchten dat de contacten tussen de Rouches en Chinese partners steeds serieuzer worden.

'Ja, wij denken na over eventuele samenwerkingen en partnerships in China', geeft sportief directeur Olivier Renard toe. 'Maar ook in andere landen kijken we rond. Een club als Standard heeft er alle baat bij om toekomstgericht te denken en de blik gericht te houden op de nieuwe krachtvelden in het mondiale voetbal.' (MS)

Op 30 juli laatstleden vloog de U17 van Standard naar China om er een internationaal toernooi te spelen. Voor de jeugdspelers een geweldige ervaring -aangemoedigd door coördinator Thierry Verjans- en voor de club een uitstekende gelegenheid om de banden met het nieuwe beloofde land in de voetbalwereld aan te halen.Begin september waren het op hun beurt de jeugdspelers van Guangzhou die te gast waren op de Académie in Luik, waar ze een wedstrijd speelden tegen de U19 van Standard. Het versterkt de geruchten dat de contacten tussen de Rouches en Chinese partners steeds serieuzer worden. 'Ja, wij denken na over eventuele samenwerkingen en partnerships in China', geeft sportief directeur Olivier Renard toe. 'Maar ook in andere landen kijken we rond. Een club als Standard heeft er alle baat bij om toekomstgericht te denken en de blik gericht te houden op de nieuwe krachtvelden in het mondiale voetbal.' (MS)