Standard, met 9, wint bij Zulte Waregem: 2-3

In de openingswedstrijd van de zeventiende speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling heeft Standard Luik een 2-3 zege geboekt op het veld van Zulte Waregem. Bij de rust stonden de bezoekers 0-2 voor.

Na een own-goal van Abdou Diallo in de 8e minuut en een doelpunt van Jorge Texeira in de 14e, leek voor Standard een makkelijke zege in de maak. Mame Baba Thiam milderde in de 52e minuut echter tot 2-1 en in de 64e kwam Standard met tien te staan. Adrien Trebel moest met een tweede geel naar de kant. Ondanks de numerieke minderheid diepte Mathieu Dossevi twaalf minuten voor tijd de voorsprong opnieuw uit.

Nadat vier minuten voor tijd Réginal Goreux met rood de kleedkamers ingestuurd werd, kwam Standard nog in nauwe schoentjes. Geen minuut later scoorde Bryan Verboom de aansluitingstreffer. I

n de slotfase kreeg Essevee nog mooie kansen op de gelijkmaker, maar de negen van Standard hielden stand. De drie punten brengen Standard op de negende plaats in de stand, op twaalf punten van leider AA Gent. Zulte Waregem is vijfde, op acht punten van de landskampioen.