Standard: Mladenovic riskeert één en Belfodil twee speeldagen schorsing

30/01/17 om 15:52 - Bijgewerkt om 15:52

Bron: Belga

De Rouches dreigen enkele basisspelers te missen in de harde strijd om PO1.

Standard: Mladenovic riskeert één en Belfodil twee speeldagen schorsing

Ishak Belfodil © Belga Image

Het bondsparket vordert één speeldag schorsing en 400 euro boete voor Standard-verdediger Filip Mladenovic na zijn uitsluiting tegen RSC Anderlecht. Zijn ploeggenoot en aanvaller Ishak Belfodil kijkt aan tegen een schorsing van drie speeldagen, waarvan twee effectief, en een geldstraf van 800 euro.

Mladenovic kreeg in de topper van de 24de speeldag in de Jupiler Pro League (0-0) na nog geen twee minuten spelen rood van scheidsrechter Bart Vertenten, na een opstootje met Alexandru Chipchiu. Vertenten gaf de strenge rode kaart op aangeven van zijn lijnrechter. 'Mladenovic gaf een armslag in de richting van het hoofd van de tegenstander', noteerde Vertenten in zijn rapport.

In de slotfase werd ook Belfodil uitgesloten voor natrappen op Isaac Kiese Thelin.

Standard moet het in zijn volgend duel sowieso al stellen zonder Réginal Goreux, die geel geschorst is. Daarmee dreigen de Rouches drie basisspelers wegens schorsing te moeten missen in de harde strijd om een ticket voor Play-off 1. Belfodil is met acht doelpunten bovendien een van de sterkhouders die seizoen bij de Luikenaars.

Beroep

Niet lang nadat de Rouches het voorstel ontvingen, lieten ze op de clubwebsite al weten dat niet te aanvaarden. Club en spelers verschijnen dus dinsdag voor de Geschillencommissie.

Eric Deflandre, assistent-trainer van Aleksandar Jankovic bij de Luikenaars, kreeg 400 euro boete voorgesteld als minnelijke schikking nadat hij een 'afkeurend gebaar' had gemaakt aan het adres van de wedstrijdleiding.

Onze partners