De datum moet nog vastgelegd worden.

Stilgelegd

Het competitieduel op 25 oktober werd door scheidsrechter Luc Wouters tijdelijk stilgelegd nadat Standard-supporters een tweede maal bommetjes richting Charleroi-doelman Penneteau hadden gegooid. De partij was ook later van start gegaan omdat er door het afsteken van Bengaals vuurwerk heel wat rook hing in het Stade du Pays. Na de wedstrijd bekogelden supporters van de Carolo's Jelle Van Damme tijdens een interview.

Het Bondsparket riep beide eersteklassers voor het wangedrag van de supporters op voor de Geschillencommissie en vorderde één wedstrijd achter gesloten deuren voor de Rouches bovenop een boete van 5.000 euro. Die vordering van het Bondsparket volgt uit een voorwaardelijke sanctie van een jaar geleden, nadat supporters Anderlecht onthaalden met een tifo met de beeltenis van een onthoofde Steven Defour. De Geschillencommissie volgde de vordering van het Bondsparket en voegde er een voorwaardelijke straf aan toe.

Als Standard-supporters het in het komende jaar (tot 1 maart 2017) opnieuw te bont maken, volgt nog een wedstrijd achter gesloten deuren. (Belga)

De datum moet nog vastgelegd worden.Het competitieduel op 25 oktober werd door scheidsrechter Luc Wouters tijdelijk stilgelegd nadat Standard-supporters een tweede maal bommetjes richting Charleroi-doelman Penneteau hadden gegooid. De partij was ook later van start gegaan omdat er door het afsteken van Bengaals vuurwerk heel wat rook hing in het Stade du Pays. Na de wedstrijd bekogelden supporters van de Carolo's Jelle Van Damme tijdens een interview. Het Bondsparket riep beide eersteklassers voor het wangedrag van de supporters op voor de Geschillencommissie en vorderde één wedstrijd achter gesloten deuren voor de Rouches bovenop een boete van 5.000 euro. Die vordering van het Bondsparket volgt uit een voorwaardelijke sanctie van een jaar geleden, nadat supporters Anderlecht onthaalden met een tifo met de beeltenis van een onthoofde Steven Defour. De Geschillencommissie volgde de vordering van het Bondsparket en voegde er een voorwaardelijke straf aan toe. Als Standard-supporters het in het komende jaar (tot 1 maart 2017) opnieuw te bont maken, volgt nog een wedstrijd achter gesloten deuren. (Belga)