Mits winst zouden de Rouches met nog twee speeldagen te gaan de laatste rechte lijn in gaan naar de toen welverdiende titel. Maar het feestje ging niet door. Club, met een beresterke Ryan in doel, won op een diefje, waardoor het samen met Anderlecht over Standard sprong. De Rouches zouden tot de laatste snik aanklampen, maar wisten zich na de thuisnederlaag tegen Club verloren in die titelstrijd waar Besnik Hasi en Anderlecht de grote winnaars zouden worden.

Een jaar later kampt Standard niet mee om de titel, maar vecht in de luwte van de titelstrijd om de derde of vierde plaats. Meer dan een ticket voor de Europa League mag het, een paar fantastische prestaties in deze PO1 ten spijt, niet beogen in een PO1-parcours waar het qua niveau en afwerking van het ene uiterste in het andere vervalt.

Tegenstander Kortrijk plaatste zich een jaar geleden voor de finales van PO2, die het verloor van Oostende. Een offer voor niets, want Oostende had niet eens een Europese licentie aangevraagd. Vandaag is KVK, ongeacht de uitkomst, samen met de toekomstige kampioen - echt geen idee wie dat wordt - en het verrassend sterke Charleroi dé winnaar van PO1.

Voor het seizoen speelde KVK zijn eerste deftige oefenmatch ergens in de Kempen tegen Lierse. Een paar weken daarvoor pijnigde het bestuur zich nog het hoofd over de vraag of ze Yves Vanderhaeghe wel zouden doorschuiven als hoofdtrainer, na het vertrek van Hein Vanhaezebrouck naar Gent. Yves wilde dolgraag, maar voelde twijfel bij zijn bestuur. Omdat de spelers aangaven dat ze hem graag wilden, kreeg Vanderhaeghe een kans. In die eerste deftige oefenmatch tikte het jonge geweld van de Academie de Kerels weg. Qua balbezit moeten de verhoudingen zowat 70%-30% geweest zijn. Voetballes kreeg de ploeg van Vanderhaeghe, maar efficiënt was Kortrijk toen al weg. Het gaf amper één doelkans weg, en kwam drie keer over de middenlijn. Uitslag 0-2 voor Kortrijk, en meteen een flinke opsteker voor de roodwitten en een les in realisme voor de 'thuisploeg'.

Vandaag strijdt dat fantastisch voetballende Lierse voor het behoud in eerste klasse _het eindigde als laatste in de reguliere competitie_ en heeft Vanderhaeghe een extra kast nodig om alle complimenten die hij dit jaar kreeg in op te bergen.

De marktwaarde van trainer én spelers van Kortrijk is in een paar maanden een stuk gestegen. Dat is vooral goed nieuws voor de eigenaars die de club bijna een jaar geleden te koop zetten en nu zien hoe dankzij het goeie werk van Vanderhaeghe en co in PO1 voor hen de kassa gaat rinkelen.

PO1 is, ongedacht de uitslag van zondagavond voor KV Kortrijk alvast een fantastische etalage gebleken.

Mits winst zouden de Rouches met nog twee speeldagen te gaan de laatste rechte lijn in gaan naar de toen welverdiende titel. Maar het feestje ging niet door. Club, met een beresterke Ryan in doel, won op een diefje, waardoor het samen met Anderlecht over Standard sprong. De Rouches zouden tot de laatste snik aanklampen, maar wisten zich na de thuisnederlaag tegen Club verloren in die titelstrijd waar Besnik Hasi en Anderlecht de grote winnaars zouden worden.Een jaar later kampt Standard niet mee om de titel, maar vecht in de luwte van de titelstrijd om de derde of vierde plaats. Meer dan een ticket voor de Europa League mag het, een paar fantastische prestaties in deze PO1 ten spijt, niet beogen in een PO1-parcours waar het qua niveau en afwerking van het ene uiterste in het andere vervalt.Tegenstander Kortrijk plaatste zich een jaar geleden voor de finales van PO2, die het verloor van Oostende. Een offer voor niets, want Oostende had niet eens een Europese licentie aangevraagd. Vandaag is KVK, ongeacht de uitkomst, samen met de toekomstige kampioen - echt geen idee wie dat wordt - en het verrassend sterke Charleroi dé winnaar van PO1.Voor het seizoen speelde KVK zijn eerste deftige oefenmatch ergens in de Kempen tegen Lierse. Een paar weken daarvoor pijnigde het bestuur zich nog het hoofd over de vraag of ze Yves Vanderhaeghe wel zouden doorschuiven als hoofdtrainer, na het vertrek van Hein Vanhaezebrouck naar Gent. Yves wilde dolgraag, maar voelde twijfel bij zijn bestuur. Omdat de spelers aangaven dat ze hem graag wilden, kreeg Vanderhaeghe een kans. In die eerste deftige oefenmatch tikte het jonge geweld van de Academie de Kerels weg. Qua balbezit moeten de verhoudingen zowat 70%-30% geweest zijn. Voetballes kreeg de ploeg van Vanderhaeghe, maar efficiënt was Kortrijk toen al weg. Het gaf amper één doelkans weg, en kwam drie keer over de middenlijn. Uitslag 0-2 voor Kortrijk, en meteen een flinke opsteker voor de roodwitten en een les in realisme voor de 'thuisploeg'.Vandaag strijdt dat fantastisch voetballende Lierse voor het behoud in eerste klasse _het eindigde als laatste in de reguliere competitie_ en heeft Vanderhaeghe een extra kast nodig om alle complimenten die hij dit jaar kreeg in op te bergen.De marktwaarde van trainer én spelers van Kortrijk is in een paar maanden een stuk gestegen. Dat is vooral goed nieuws voor de eigenaars die de club bijna een jaar geleden te koop zetten en nu zien hoe dankzij het goeie werk van Vanderhaeghe en co in PO1 voor hen de kassa gaat rinkelen.PO1 is, ongedacht de uitslag van zondagavond voor KV Kortrijk alvast een fantastische etalage gebleken.