Voor de eerste wedstrijd van de 28ste speeldag van de Jupiler League kreeg Standard te maken met een gegroepeerd verdedigend Cercle, dat al sinds 1997 niet meer gewonnen heeft op Sclessin.

Standard, nog altijd zonder Jelle Van Damme, probeerde het tempo op te trekken om Cercle uit verband te spelen.

De Brugse doelman, Olivier Werner, moest wel herhaaldelijk uitrukken, maar heel veel gevaar was er niet mee gemoeid. Zowel voor als na de rust was het spel matig.

Terwijl er 17 kansen voor Standard waren, kreeg Cercle zijn eerste gelegenheid voor doel in de 74ste minuut.

Kort voor tijd, in de 89ste minuut, wist de Senegalees Ricardo Faty met een kopbal Werner te verslaan en de winst binnen te halen.

In de stand wipt Standard voorlopig over AA Gent en KV Kortrijk naar de derde plaats. De Luikenaars volgen op twee punten van leider Club Brugge en één van RSCA Anderlecht. Cercle Brugge is veertiende en op twee na laatste.

(Belga/RR)

Voor de eerste wedstrijd van de 28ste speeldag van de Jupiler League kreeg Standard te maken met een gegroepeerd verdedigend Cercle, dat al sinds 1997 niet meer gewonnen heeft op Sclessin.Standard, nog altijd zonder Jelle Van Damme, probeerde het tempo op te trekken om Cercle uit verband te spelen. De Brugse doelman, Olivier Werner, moest wel herhaaldelijk uitrukken, maar heel veel gevaar was er niet mee gemoeid. Zowel voor als na de rust was het spel matig.Terwijl er 17 kansen voor Standard waren, kreeg Cercle zijn eerste gelegenheid voor doel in de 74ste minuut. Kort voor tijd, in de 89ste minuut, wist de Senegalees Ricardo Faty met een kopbal Werner te verslaan en de winst binnen te halen. In de stand wipt Standard voorlopig over AA Gent en KV Kortrijk naar de derde plaats. De Luikenaars volgen op twee punten van leider Club Brugge en één van RSCA Anderlecht. Cercle Brugge is veertiende en op twee na laatste.(Belga/RR)