Standard op de valreep voorbij Waasland-Beveren: 3-2

Standard won de openingswedstrijd van de 27e speeldag in de Jupiler Pro League met 3-2 van Waasland-Beveren. Pas in de laatste 10 minuten kon het een achterstand ombuigen.

Op Sclessin duwden de Rouches, die in de heenronde met 0-2 hadden gewonnen op de Freethiel, in de beginfase het gaspedaal in. Het openingsdoelpunt van de Luikenaars leek in de lucht te hangen, maar het was Rowell (17.) die aan de overkant goed gevolgd was op een poging van Oumarou: 0-1. Iets voorbij het halfuur hing Ezekiel de bordjes weer in evenwicht. Enkele verdedigers van Waasland-Beveren konden hem niet afstoppen, waarna hij het leer hard voorbij Steppe knalde.

Carcela

Na de rust drong Standard verder aan. De troepen van José Riga verkwanselden echter kans na kans. In de 64e minuut kreeg het team van Guido Brepoels een vrije trap, een tweetal meter buiten de grote rechthoek van Standard. Emond trapte de bal in de linkerbovenhoek, Thuram-Ulien kon het leer enkel strelen. Standard leek op een nederlaag af te stevenen. In de 83e minuut was Steppe echter een tweede keer geklopt na een afgeweken trap van Hamad. Twee minuten later kwam de bal na een doorgekopte hoekschop voor de voeten van Carcela, die in de korte hoek besloot en zo de drie punten in Luik hield.

In de stand klimt Standard voorlopig naar de derde plaats met 47 punten. Waasland-Beveren is 13e met 25 punten.