'We veroordelen deze tifo met vastberadenheid', zegt Standard in een officiële mededeling.

De Rouches beloven sancties. 'We zijn al aan de identificatie van de verantwoordelijken aan het werken. Zij hebben de club en de andere supporters in tribune 3 in een slecht daglicht geplaatst door een andere tifo te ontrollen dan het spandoek dat op voorhand getoond werd en waarmee de club wel akkoord was. We kunnen dus spreken van een vertrouwensbreuk en zullen maatregelen nemen om de schuldigen te straffen en dergelijke zaken in de toekomst te vermijden. Er is reeds een vergadering gepland met de stad Luik en de Ultras Inferno.'

Ander spandoek

Zondag meldde Standard al dat het vooraf niet op de hoogte was dat er een tifo met daarop een onthoofde Defour voor de aftrap getoond zou worden.

Maandagochtend deelde Bob Claes, commercieel directeur bij de Rouches, via Twitter een afbeelding van de tifo die wel op voorhand door de betrokken supportersclub gecommuniceerd werd. 'Club dus niet op de hoogte', benadrukte Claes in het onderschrift. (Belga/KVDA)

'We veroordelen deze tifo met vastberadenheid', zegt Standard in een officiële mededeling.De Rouches beloven sancties. 'We zijn al aan de identificatie van de verantwoordelijken aan het werken. Zij hebben de club en de andere supporters in tribune 3 in een slecht daglicht geplaatst door een andere tifo te ontrollen dan het spandoek dat op voorhand getoond werd en waarmee de club wel akkoord was. We kunnen dus spreken van een vertrouwensbreuk en zullen maatregelen nemen om de schuldigen te straffen en dergelijke zaken in de toekomst te vermijden. Er is reeds een vergadering gepland met de stad Luik en de Ultras Inferno.' Zondag meldde Standard al dat het vooraf niet op de hoogte was dat er een tifo met daarop een onthoofde Defour voor de aftrap getoond zou worden. Maandagochtend deelde Bob Claes, commercieel directeur bij de Rouches, via Twitter een afbeelding van de tifo die wel op voorhand door de betrokken supportersclub gecommuniceerd werd. 'Club dus niet op de hoogte', benadrukte Claes in het onderschrift. (Belga/KVDA)