Standard over vertrek Cyriac: ‘Anderlecht valt niets te verwijten’

© Belga

Gohi Bi Cyriac verlaat Standard voor landskampioen Anderlecht.

Gohi Bi Cyriac trekt de deur bij Standard achter zich dicht en speelt vanaf volgend seizoen voor Anderlecht. Paars-wit betaalt twee miljoen euro, volgens de opstapclausule in het contract van de Ivoriaan. Standard: “Ze hebben de kans benut die zich voordeed”.

Anderlecht moet de transfer nog officieel bevestigen, maar Cyriac zelf maakte in een persbericht bekend dat hij Luik ruilt voor Brussel. De spits is nog zeker tot begin volgend jaar buiten strijd, nadat hij begin april de kruisbanden van zijn rechterknie scheurde.

Cyriac (21) speelde vier seizoenen bij de Rouches. Hij had in zijn contract een opstapclausule van 2 miljoen euro, een bedrag dat de Brusselaars volgens hem aan Standard zullen betalen.

Jean-François de Sart, sportief-directeur van de Rouches, legt uit in Het Laatste Nieuws: “We wisten al maanden wat er gaande was. Toen we eind februari onderhandelden over een contractverlenging tot 2016, eiste zijn manager Mogi Bayat dat er in het nieuwe contract een opstapclausule van 2 miljoen euro zou worden opgenomen. Zo niet dreigde hij ermee de door FIFA erkende Webster-regel toe te passen. Volgens die regel kon Cyriac zich vrijkopen mits ons een vergoeding te betalen gelijk aan het salaris dat hij zou verdiend hebben mocht hij zijn contract bij ons hebben uitgedaan.”

“Bayat wist eind februari al waar hij met Cyriac voor 2 miljoen euro naartoe kon,” aldus de Sart. “We kunnen Anderlecht niets verwijten. Ze hebben de kans benut die zich voordeed.” (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content