Standard Luik heeft zondag de topper van de tweede speeldag in Play-off I op Sclessin met 3-1 gewonnen van landskampioen RSC Anderlecht. In de clasico kwamen de Rouches 3-0 voor na twee goals van Ezekiel (21. en 58.) en eentje van Mujangi Bia (62.). De ingevallen Youri Tielemans milderde twintig minuten voor affluiten nog tot 3-1 voor een onmondig Anderlecht.

Na AA Gent zaterdagavond (2-1 verlies bij Charleroi) kon Anderlecht een dag later ook niet profiteren van het puntenverlies van leider Club Brugge, dat zaterdag kansloos met 2-0 onderuitging op bezoek bij de buren uit Kortrijk. Club Brugge blijft dus na twee speeldagen aan de leiding met 34 punten, twee meer dan Anderlecht en AA Gent (32).

Standard klimt met dertig punten naar de vierde plaats en lijkt meer dan een gevaarlijke outsider voor de titel te zullen worden. Kortrijk is vijfde met 29 punten, Charleroi sluit op de zesde stek Play-off I af met 27 punten.

Opvallend is dat de top drie van het klassement dit weekend geen punten kon sprokkelen.

In POI blijkt overigens voorlopig het thuisvoordeel doorslaggevend. In de zes wedstrijden van de eerste twee speeldagen waren het telkens de thuisploegen die aan het langste eind trokken.

Statistieken tegen voor Anderlecht

Voor de start van de clasico had Paars-wit alvast de statistieken tegen. De laatste overwinning van Anderlecht op het veld van Standard dateert immers van meer dan drie jaar geleden, sindsdien moest de kampioen Luik zes keer verlaten zonder drie punten.

Bovendien stonden de zenuwen na het debacle met de Defour-tifo strak gespannen.

Anderlecht speelde dan ook verkrampt en gaf achterin telkens een zee aan ruimte weg. Het duurde dan ook maar 21 minuten totdat Imoh Ezekiel daar een eerste keer kon van profiteren (1-0).

Na de pauze verdubbelde de Nigeriaanse international al snel de score (2-0). Toen even later Geoffrey Mujangi Bia de 3-0 binnentikte hingen de bezoekers helemaal in de touwen.

De ingevallen Youri Tielemans kon met een heerlijke knal nog milderen tot 3-1, maar verder kwam de Belgische recordkampioen niet meer. Met amper zes punten verschil tussen de eerste en de zesde in het klassement zorgen de Play-offs voor nog meer spanning dan andere jaren.

Volgende vrijdag ontvangt Standard AA Gent. Z

Na AA Gent zaterdagavond (2-1 verlies bij Charleroi) kon Anderlecht een dag later ook niet profiteren van het puntenverlies van leider Club Brugge, dat zaterdag kansloos met 2-0 onderuitging op bezoek bij de buren uit Kortrijk. Club Brugge blijft dus na twee speeldagen aan de leiding met 34 punten, twee meer dan Anderlecht en AA Gent (32). Standard klimt met dertig punten naar de vierde plaats en lijkt meer dan een gevaarlijke outsider voor de titel te zullen worden. Kortrijk is vijfde met 29 punten, Charleroi sluit op de zesde stek Play-off I af met 27 punten. Opvallend is dat de top drie van het klassement dit weekend geen punten kon sprokkelen. In POI blijkt overigens voorlopig het thuisvoordeel doorslaggevend. In de zes wedstrijden van de eerste twee speeldagen waren het telkens de thuisploegen die aan het langste eind trokken. Voor de start van de clasico had Paars-wit alvast de statistieken tegen. De laatste overwinning van Anderlecht op het veld van Standard dateert immers van meer dan drie jaar geleden, sindsdien moest de kampioen Luik zes keer verlaten zonder drie punten. Bovendien stonden de zenuwen na het debacle met de Defour-tifo strak gespannen. Anderlecht speelde dan ook verkrampt en gaf achterin telkens een zee aan ruimte weg. Het duurde dan ook maar 21 minuten totdat Imoh Ezekiel daar een eerste keer kon van profiteren (1-0). Na de pauze verdubbelde de Nigeriaanse international al snel de score (2-0). Toen even later Geoffrey Mujangi Bia de 3-0 binnentikte hingen de bezoekers helemaal in de touwen. De ingevallen Youri Tielemans kon met een heerlijke knal nog milderen tot 3-1, maar verder kwam de Belgische recordkampioen niet meer. Met amper zes punten verschil tussen de eerste en de zesde in het klassement zorgen de Play-offs voor nog meer spanning dan andere jaren. Volgende vrijdag ontvangt Standard AA Gent. Z