De Luikenaars maakten in de allerlaatste wedstrijd van de Belgische voetbalcompetitie editie 2012-2013 een 1-0 nederlaag uit de heenmatch meer dan goed. Op Sclessin werd het maar liefst 7-0.

Standard had donderdag met het kleinste verschil verloren van de Buffalo's en begon verschroeiend aan de partij. Het greep Gent meteen bij de keel en nog voor het kwartier stond het al 2-0, na treffers van Batshuayi en Bulot.

De thuisploeg ging door op zijn elan en tien minuten voor rust borstelde Mpoku een vrije trap heerlijk binnen (3-0). Diezelfde Mpoku zette vier minuten later van op de stip de 4-0 op het bord, na een fout in de zestien van doelman Boeckx op de doorgebroken Ezekiel.

In de tweede helft controleerden de Rouches de partij. De ingevallen Reza zette na 72 minuten de 5-0 forfaitcijfers op het bord, Mpoku lukte vanop de stip de 6-0 (Maréval had even voordien rood gekregen) en opnieuw Reza maakte de 7-0.

Standard is de vijfde Belgische club die volgend seizoen Europees speelt. Landskampioen Anderlecht komt in actie in de groepsfase van de Champions League, vicekampioen Zulte Waregem start in de derde voorronde van het kampioenenbal, bekerwinnaar Racing Genk speelt de vierde en laatste voorronde van de Europa League, Club Brugge start in de derde EL-voorronde en Standard in de tweede. (Belga/TE)

De Luikenaars maakten in de allerlaatste wedstrijd van de Belgische voetbalcompetitie editie 2012-2013 een 1-0 nederlaag uit de heenmatch meer dan goed. Op Sclessin werd het maar liefst 7-0. Standard had donderdag met het kleinste verschil verloren van de Buffalo's en begon verschroeiend aan de partij. Het greep Gent meteen bij de keel en nog voor het kwartier stond het al 2-0, na treffers van Batshuayi en Bulot. De thuisploeg ging door op zijn elan en tien minuten voor rust borstelde Mpoku een vrije trap heerlijk binnen (3-0). Diezelfde Mpoku zette vier minuten later van op de stip de 4-0 op het bord, na een fout in de zestien van doelman Boeckx op de doorgebroken Ezekiel. In de tweede helft controleerden de Rouches de partij. De ingevallen Reza zette na 72 minuten de 5-0 forfaitcijfers op het bord, Mpoku lukte vanop de stip de 6-0 (Maréval had even voordien rood gekregen) en opnieuw Reza maakte de 7-0. Standard is de vijfde Belgische club die volgend seizoen Europees speelt. Landskampioen Anderlecht komt in actie in de groepsfase van de Champions League, vicekampioen Zulte Waregem start in de derde voorronde van het kampioenenbal, bekerwinnaar Racing Genk speelt de vierde en laatste voorronde van de Europa League, Club Brugge start in de derde EL-voorronde en Standard in de tweede. (Belga/TE)