Competitieleider Standard trekt zijn klacht tegen Bjorn Ruytinx en Oud-Heverlee Leuven in.

De Luikenaars en Mehdi Carcela hadden eind december beslist om een burgerlijke procedure in te stellen tegen de OHL-spits en zijn club wegens 'agressie met voorbedachten rade'.

Zware tackle

Ruytinx, die volgend seizoen voor KV Oostende uitkomt, was op 8 december zwaar doorgegaan op de enkel van Carcela in de competitiematch tegen Standard. Voor de overtreding zelf kon Ruytinx toen niet meer bestraft worden omdat de scheidsrechter geel had getrokken en de fase dus beoordeeld had.

Achteraf besliste de Beroepscommisie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) om de sanctie voor de OHL-kapitein 'omwille van onbetamelijk gedrag' van vier tot een speeldag schorsing te herleiden.

Na tal van vergaderingen binnen de Pro League besliste Standard half januari om zijn gerechtelijke procedure eerst tijdelijk stil te leggen nadat de Pro League beloofde een 'werkgroep tegen zware tackles' op te richten. Er werd afgesproken om een onafhankelijk expert aan te stellen en die heeft nu een voor Standard negatief advies gegeven.

'De club respecteert zijn engagement in deze procedure en heeft daarom beslist om de klacht tegen Ruytinx en OHL in te trekken', klinkt het op de website van de Rouches. (Belga/KVDA)

Competitieleider Standard trekt zijn klacht tegen Bjorn Ruytinx en Oud-Heverlee Leuven in. De Luikenaars en Mehdi Carcela hadden eind december beslist om een burgerlijke procedure in te stellen tegen de OHL-spits en zijn club wegens 'agressie met voorbedachten rade'. Zware tackle Ruytinx, die volgend seizoen voor KV Oostende uitkomt, was op 8 december zwaar doorgegaan op de enkel van Carcela in de competitiematch tegen Standard. Voor de overtreding zelf kon Ruytinx toen niet meer bestraft worden omdat de scheidsrechter geel had getrokken en de fase dus beoordeeld had. Achteraf besliste de Beroepscommisie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) om de sanctie voor de OHL-kapitein 'omwille van onbetamelijk gedrag' van vier tot een speeldag schorsing te herleiden. Na tal van vergaderingen binnen de Pro League besliste Standard half januari om zijn gerechtelijke procedure eerst tijdelijk stil te leggen nadat de Pro League beloofde een 'werkgroep tegen zware tackles' op te richten. Er werd afgesproken om een onafhankelijk expert aan te stellen en die heeft nu een voor Standard negatief advies gegeven. 'De club respecteert zijn engagement in deze procedure en heeft daarom beslist om de klacht tegen Ruytinx en OHL in te trekken', klinkt het op de website van de Rouches. (Belga/KVDA)