De capaciteitstoename is het gevolg van een UEFA-richtlijn die bepaalt dat clubs in de Europese competities over stoeltjes met een rugleuning van dertig centimeter moeten beschikken. Op Sclessin worden momenteel de laatste oude zitjes door nieuwe vervangen.

Achter de doelen, in de tribunes waar de harde supporterskernen zich bevinden, is gekozen voor opklapbare stoeltjes. Tijdens competitiewedstrijden voor de Jupiler Pro League zullen ze opgeklapt blijven waardoor er een staantribune ontstaat.

Voorheen kon Standard maar zoveel tickets verkopen als er zitjes waren. Nu de stoeltjes kunnen worden opgeklapt, ontstaat er meer ruimte. Alles samen gaat het om een capaciteitstoename van tweeduizend toeschouwers.

Volgens Roland Duchâtelet (foto) zijn de uit Duitsland geïmporteerde opklapbare stoeltjes een primeur voor België. Voor de veiligheid van het staand publiek zijn de rijen in de staantribunes van elkaar gescheiden door balustrades. (JH)

De capaciteitstoename is het gevolg van een UEFA-richtlijn die bepaalt dat clubs in de Europese competities over stoeltjes met een rugleuning van dertig centimeter moeten beschikken. Op Sclessin worden momenteel de laatste oude zitjes door nieuwe vervangen.Achter de doelen, in de tribunes waar de harde supporterskernen zich bevinden, is gekozen voor opklapbare stoeltjes. Tijdens competitiewedstrijden voor de Jupiler Pro League zullen ze opgeklapt blijven waardoor er een staantribune ontstaat.Voorheen kon Standard maar zoveel tickets verkopen als er zitjes waren. Nu de stoeltjes kunnen worden opgeklapt, ontstaat er meer ruimte. Alles samen gaat het om een capaciteitstoename van tweeduizend toeschouwers. Volgens Roland Duchâtelet (foto) zijn de uit Duitsland geïmporteerde opklapbare stoeltjes een primeur voor België. Voor de veiligheid van het staand publiek zijn de rijen in de staantribunes van elkaar gescheiden door balustrades. (JH)